14,544
17
6
Jernplate mellom induksjonstopp og umagnetisk kasserolle?
567
bare ett av gangen, helst
1
Dette fantes da en gang i tiden, men nå finner jeg det ikke. Er det forsvunnet fordi det var ubrukelig, eller er det fortsatt en grei måte for å konvertere en induksjonstopp til en god gammeldags en?
I så fall: Hvor? Hvis jeg må fikse en selv: hvor tykk?
I så fall: Hvor? Hvis jeg må fikse en selv: hvor tykk?
Tror ikke de solgte så veldig bra... Kan vel ha noe å gjøre med en kombinasjon av pris og funksjon.
http://www.whirlpool.no/tilbeh%C3%B8r-1/matlaging-2/tilbeh%C3%B8r%3a-platetopper-3/-%5BIDI004%5D-2210050/480181700414/
http://www.which.co.uk/home-and-garden/home-appliances/reviews-ns/wpro-interface-disc-for-induction-hobs/
Den var ikke så veldig tykk. Maks 0,5cm kanskje.
Blir jo selvsagt veldig, veldig varm...
- Mark Renton
Fant etter mye googling denne: http://www.kitchentime.no/no/p/induktionsplatta?id=10001063
Det er jo "bare" litt dyrere enn å kjøpe en gammeldags dobbel kokeplate på Biltema for de gangene man skal bruke den digre saftkokeren.
Jernia har saftkoker i rustfritt stål til 899 kr. Virker på induksjon. Ingen kjente helsefarer. KAST den gamle.
Det ble funnet aluminium i hjernen på mange demente på 1970-tallet, men det er ikke helt klart hvor sterk sammenheng dette har med aluminium i det man spiser eller drikker. Mange av funnene stammet fra dialyse-pasienter, hvor dialyse-utstyret ble vasket med kjemikalier som inneholdt aluminium... Nyere studier blant annet av drikkevann spriker, med både alarmerende og beroligende resultater, kanskje med en liten overvekt av studier som antyder at aluminium man får i seg fra drikkevann, kokekar av aluminium, saftkokere, deodorant og så videre ikke er farlig nok til at det gir tydelige utslag på statistikken. Inntil videre har jeg ikke noen betenkeligheter med å ta en øl fra en aluminiumsboks, og jeg velger å tro at min nedsatte mentale kapasitet i slike tilfeller skyldes etanol i større grad enn aluminium.
Well then, man får klare seg med noen svimerker.
http://dudoff.vn/san-pham/bep/bep-tu-bep-dien
Jeg tok "magnet-testen" på mine kobberkjeler: De skulle liksom være stål annet enn det ytterste, dekorative laget (de er dekorative - når de er nypussede kan du sette gryta rett på bordet selv i fornemme selskaper!). Det var så vidt tiltrekning overhodet kunne kjennes.
Det er litt synd å redusere det fineste kjelesettet jeg har til å bare fungere som serveringsfat. En del typer mat skal serveres i karene de er tilberedt i. Dessuten var jeg litt forbauset: Jeg hadde forventet at kobberlaget ville være så tynt som råd er, av kostnads-hensyn. (Kobber er vel betydelig dyrere enn stål.)
Kun ferrittisk stål er magnetisk. Austenittiske stål feks. er ikke magnetiske i det hele tatt.