528    10    0  

Kjøkken høyskap i flush med vegg/bygget inn

 15     0
Hei!

Har bestilt nytt kjøkken som skal bygges inn/rammes inn i flush med vegg.
Er det noen som har noen kjappe stikkord på hvordan man best går frem? Har søkt i timesvis uten å finne noe godt svar og selgeren i butikken hørtes absolutt ikke ut til å ha peiling. 
Planen til nå er bygge opp veggene så godt som mulig på millimeteren og legge gips på innside og utside og få sparklet ferdig hjørner før kjøkkenet blir montert. 
Kjøkken høyskap i flush med vegg/bygget inn - 7E8F67AD-B48D-49E8-894C-E58B8CF6611A.jpeg - Ordneresjæl

   #1
 91     0
Vi valgte å montere skrogene først, så bygde vi kassen rundt disse. Da kan man sette gipsen helt thight og få en pen finish. Fronter monteres når alt annet er ferdig. Vi har skrogene 10cm inntrukket for å kunne ha spotter, men tror det vil fungere like fint uten. Husk å sjekke at skrogene ikke blir presset og/eller trukket ut når du monterer kassen rundt. Da blir du plaget med å få frontene bra.
zyp
   #2
 453     0
Jeg har ikke gjort dette, men den åpenbare fremgangsmåten for meg også er å montere skrogene først og så bygge dem inn, før man tilslutt monterer innmat og fronter.

Blir dette vanskeliggjort av at du ikke monterer kjøkkenet selv, men i stedet har folk som kommer og gjør all monteringen på én gang, så ville jeg fortsatt ha valgt å bygge dem inn etter montering, fremfor å bygge hulrommet først og så montere kjøkkenet inni det.
   #3
 2 917     Akershus     0
Dersom man velger å montere kjøkkenet først, kan man lettere rette opp/skjule unøyaktigeter! Ikke at jeg tror det blir noen....😉


.thag
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 15     0
Okei, takker for svar!

Skal helt riktig som nevnt over, ha folk som monterer hele kjøkkenet på en gang. Men da går jeg for å feste gips til slutt.
Ser for meg å sette gipsen i flush med skrogene, eller er det best å ha flush med frontene?
Hvordan løser man da finishen når man fester gipsen til slutt og da ikke får sparklet hjørne? Fester en pent avsluttet gipsplate helt tight mot skrog?
   #5
 2 917     Akershus     0
Du får spesielle metallbeslag til det bruket. Dersom du velger å gipse flush med dørene, sjekk at de lar seg åpne😊

Personlig ville jeg gipset mot skroget. Ingen gipskanter...

.thag
Signatur
   #6
 91     0
Definitivt flush med skrogene. Hvis du ikke ønsker et metallbeslag kan du feks sette gips 1-2mm innenfor skrogfronten, og så lage en akryl-fug som gir sømløs overgang.

   #8
 9     0
Jeg har akkurat gjort dette hjemme. Monterte skrogene først, deretter kassa rundt. Det fungerte helt supert! Anbefaler å trekke gipsen noen mm inn så man får plass til en fuge mot skrogene.

PS! Husk å be tømreren å lage utsparing i kassa til luftespalte/gitterrist over f. eks kjøleskap..! Fort gjort å glemme Smile
TSt
   #9
 7 073     0
Husk på at taklister må ventes med til slutt men du skal kanskje ha listfritt ?
Men uansett er det er kanskje en god ide og passe på at det ligger noe bak plater i taket der "veggen" din vil ende ?