17    1    0  

Kjøkken - Tips til løsninger for handicapet

KE
 3 343     Hordaland     0
Er det noen som har erfaring med bygging av kjøkken for handicapet?
Det er ønskelig at kjøkkenet skal fremstå som "normalt", men jeg er på jakt etter tips til løsninger som gir den større tilgang til kjøkkenet. Det brukes motorisert rullestol inne, denne kan løftes litt
Skuffer er jo bra uansett handicap eller ikke, har også sett veggskap hvor bakerste delen kommer ned (magic lift). Hva med kjøleskuffer vs kjøleskap?
Må også tenke litt på videresalg slik at ikke kjøkkenet fremstår som upraktisk for en annen eier, dette er selvsagt mindre viktig men noe en har med i planleggingen.

Hva med hvitevarer, er det hvitevarer, eller plassering av hvitevarer som er mer egnet for handicap? Ser det finnes oppvaskmaskiner der nederste skuff kan heves opp. Kanskje stekeovn kunne vert plassert i en annen høyde enn standard?

TSt
   #1
 10 194     0
En bør høre med hjelpemiddel sentral hva en har rett til hjelp til tilpasning osv.

Men av og til er de rare. Jeg hjelp og montere en koketopp beregnet for svaksynte. Hadde fått beskjed om at de skulle hjelpe med montasje det var bare å si i fra når en hadde hull i benkeplaten. Derfor sa jeg a de kunne takke for tilbudet men at vi ordnet det selv.

Jeg har sett skap løfter hvor hele overskapet har kommet ned på TV program hvor de har tilrettelagt for person som har blitt avhengig av rullestol.