3 438    4    0  

Kjøkkenfront og ventilator-valg

 500     0
To spørsmål om hva folk på forumet personlig ville foretrukket:

Har et 80år gammelt hvitt trehus jeg fornyer. Stilen blir moderne, men ikke hypermoderne (har en del ikea-ting, hvitmalt panel, relativt moderne jøtul peis etc).

Spørsmål nr1: Hva ville dere gått for når det gjelder kjøkken-fronter? Kvik's Mano-serie (tenker først og fremst på den hvite matte versjonen, ikke høyglans) eller Ikea/Kvik sin Ädel hvite front?? Mano relativt moderne, mens ädel er litt mer klassisk (vil i så fall bruke den med børstet stål-håndtak).Spørsmål nr2: Avtrekksvifte/ventilator på kjøkkenet. Ville dere gått for en relativt standard-vifte med glassplate eller ville dere gått for en mer moderne vifte??

Linker til de to ventilator-eksemplene er:


Jeg er klar over at dette er spørsmål om smak, men kan være interessant hva folk på forumet sier  Smile

   #1
 111     0
Jeg personlig liker den matte tidløse stilen. Vi faller nok på en slik ventilatom med glass. Har faktisk vært litt diskusjon om den samme andre ventilatoren som du viser, men det blir nok ganke tidløst kjøkken for vår del. Noen vil nok si det blir kjedelig.

Det du bør være obs på er kapasiteten på viften. Norema regnet ut for oss at vi ikke måtte ha noe mindre enn 600 el. 700 m3/t (husker ikke helt tallet) vi skal ha et kjøkken på 22 kvm.
Det er jo kjipt hvis man skulle velge en vifte som ser bra ut, men ikke klare å få unna steikosen.
Men det skal sannelig ikke være lett når det er så mye å velge mellom.


  (trådstarter)
   #2
 500     0
ikke noe problem med kapasiteten på noen av disse to alternativene. Begge har over 800 m3/t.

Når du sier den matte tidløse stilen, hvilken mener du da? Kvik's Mano eller Ikea's Ädel? Jeg personlig vil si at Ädel er kanskje mer klassisk og tidløs enn Mano som er litt mer moderne...
   #3
 111     0
Det er jeg helt enig med deg i.
Vi skal egentlig ha Sigdal kjøkken, men etter en runde på tegneprogrammet til ikea ser vi at vi kan spare mange tusen på å velge deres kjøkken. Det kjøkkenet vi har valgtut på ikea er veldig likt ikea sitt Ädel og det blir nok det hvis vi velger å gå for ikea. Men jeg liker begge kjøkkene du har funnet.
For min del vil nok valget falle på Ädel.
   #4
 20     0
Jeg er ihuga kvik mano fan, men i ditt tilfelle ville jeg faktisk gå for ikealøsningen, det vil kle huset bedre. Totalrenoverte et hus fra 1920, blei en fin blanding av nytt og nostalgisk stil. Men nå er det nytt og mano for alle penga! ;D
Signatur