3,813    6    0  

Kjøkkenoppussingslogistikk

 131     Akershus     0
Planlegger oppussing av kjøkken og har et spørsmål til dere som har gjort det.

Vi skal gjøre ganske mye selv, men har full jobb og to barn - og er ikke spesielt handy. Vi har pusset opp et enkelt kjøkken tidligere og det gikk greit (selv om veggene var skjeve og vi endte opp med å sette opp nytt stenderverk bak skapene). Vi rev kjøkkenet selv og monterte nye skap og la nytt gulv, så det var ikke all verden. Sist brukte vi ca en uke fra start til mål.

Vi er imidlertid ganske drittlei å leve med oppussing etter å ha holdt på med det i to leiligheter, så jeg prøver å finne en måte å gjøre det levelig på. Nå skal vi i tillegg bygge en ny lettvegg (tipper vi må sette dette bort, for det skal monteres glass i det for å få gjennomlys til stua). Resten, minus rørlegger og elektriker, skal vi gjøre mest mulig selv.

Jeg ser to muligheter å gripe an dette prosjektet.

1: Rive alt samtidig og leve uten kjøkken noen uker. Gir maksimalt med plass og mulighet til å jobbe på ulike flater samtidig, men betyr at en familie på 4 verken har ovn, kjøkkenservant/vann eller oppvaskmaskin tilgjengelig på en god stund.

2. Rive og bygge en del av gangen, f.eks lettveggen først, deretter vegg/overskap (rive fliser, preppe/male vegg, montere overskap, vifte og lys), deretter fikse benkeskap, vvs og gulv. Da har vi tilgang til kjøkkenfunksjoner lenger, samtidig som vi kan ta i bruk andre deler kjappere. Ulempen er at vi er låst til en progresjon og det kan være mindre fleksibelt hvis noe går galt underveis og vi må endre på noe.

Hva tror dere? Jeg heller litt mot alt. 2, men er usikker. Dersom noen har en plan for deres kjøkkenoppussing, tar jeg gjerne imot.
Kjøkkenet er forøvrig ganske lite, og består av én vegg med skap, vask osv.
Signatur

   #1
 3,412     Akershus     0
Flytt kjøleskapet til et annet rom.  Riv alle benker, skuffer og skap.  La oppvaskmaskin og komfyr stå igjen; skyv disse litt rundt ved behov. 
Signatur
   #2
 910     Østfold     0
Jeg gjorde dette i sommer. Heldigvis lenge til neste gang. For oss var det viktig å gjøre dette på sommeren pga da går det an å grille og sitte ute å spise.

Jeg hadde latt komfyren stå igjen så lenge som mulig, plassert kjøleskap i stua e.l. og brukt papptallerkner osv for å kunne frigjøre seg fra vann/oppvask.

Har dere mulighet til å plassere barna hos besteforeldre og ta litt fri fra jobb for å holde på med kjøkkenet bør dere satse på det. Kjøkkenet utgjør en svært viktig funksjon i et hjem og det tærer på når det ikke er der og det er mye kaos i huset. Derfor bør en stå på for å holde den tiden så kort som mulig.
   #3
 1,459     Trondheim     0
Vi røska ut alt samtidig i sommer og brukte grillen flittig. Moro å grille under paraply i plaskregn :)Engangsbestikk så du sparer oppvask.
Signatur
   #4
 25,069     Akershus     0
Lag kjøkkenhjørne i stua. Oppvask kan tas for hånd i håndvasken på badet. Komfyr kan kjøres på 16 A kurs.

Fete ting tas ute på grillen.
Signatur
   #5
 204     Østlandet     0
Jeg tilhører gjengen som kastet ut alt i sommer og levde tre uker på gassgrill og manuell oppvask på badet. Null problem, og til og med ganske koselig da det var oppholds mesteparten av tiden. Ikke undervurder effekten av fleksibilitet og det å kunne sette av plass til å pusse opp uten å gå oppå der du bor samtidig!
   #6
 25,069     Akershus     0
Stor fordel å få rydda unna alt i oppussingsfeltet.
Signatur