#31
 41     Radøy     0


Har ennå ikke hørt om noen som angrer på å ha satt inn kjølehjørne, men skap derimot....


Tenker du på vanlig kjøleskap da, eller polarskap (tilsvarende polarhjørne, men som dobbelt kjøleskap)?

Tenkte på vanlig kjøleskap (evt to vanlige...). Har ikke kjennskap til polarskapene:)

   #32
 14     Akershus     0

En potensielt stor kostnad ved å ha veldig mye kjøle- og frysekapasitet er at man fyller det opp med mat som ikke brukes eller blir stående til den går ut på dato og havner i søpla... En gjennomsnittelig norsk husholdning kaster visstnok 1/4 av maten den kjøper (usikker på om det er målt i pris, vekt eller næringsmengde).

Etter at vi fikk oss kjølehjørne erfarte vi at matvarer stort sett holder vesentlig lenger enn i vanlig kjøleskap. Grunnen er nok at maten ligger mer fritt med bedre luftsirkulasjon og er mindre utsatt for klem/press. Dette gjelder spesielt frukt og grønt.
   #33
 1,519     Oslo     0

Etter at vi fikk oss kjølehjørne erfarte vi at matvarer stort sett holder vesentlig lenger enn i vanlig kjøleskap. Grunnen er nok at maten ligger mer fritt med bedre luftsirkulasjon og er mindre utsatt for klem/press. Dette gjelder spesielt frukt og grønt.


Godt mulig, men noen faller uansett sikkert for fristelen til å fylle opp 1200 liter kjølevolm med ting som til slutt må kastes. Det MÅ selvsagt ikke være slik, men ser for meg at det lettere kan bli slik.
   #34
 14     Akershus     0
Det er ikke noe problem i praksis. Vi har levd med vårt i fem år og kaster ikke mer nå enn før. Du fyller jo ikke greiene fullt likevel, men det er vanvittig praktisk f.eks. i jula.
   #35
 1,019     Rogaland     0
Her trur eg det stikk motsatte. Det vil bli mykje meir oversiktlig og lett tilgjengelig i eit stort kjølerom en i eit stappfullt kjøleskap som eg ofte har slitt med. Der matvarene bakerst er vanskelig å nå og lett å bli overliggere.
Mykje mat blir og kasta pga. plassmangel. Gjerne restar som fint kan brukast men manglar plass går rett i kverna.

EDIT
svaret var til Rolfy
Signatur
   #36
 1,519     Oslo     0
Joda, misforstå meg rett. Jeg er på ingen måte motstander av slike og hadde sikkert gått for det med større kjøkken / et kjøkken der det hadde vært mulig å plassere et slik. Har i stedenfor gått for to kjøleskap - ett på kjøkkenet og ett i kjelleren der høsten fra ukens storhandel, drikkevarer og slikt som ikke skal brukes umiddelbart kan oppbevares. Hadde selvsagt vært kjekkere å ha alt på kjøkkenet, men det går ikke hos meg.
   #37
 1,019     Rogaland     0
Jeg kunne hatt plass til kjølerom i huset mitt men valgte innebygd kjøleskap 189 cm og like stort fryseskap pluss eit ekstra (mitt gamle kjøleskap) på vaskerom som ligger vegg i vegg. Har kort veg til butikk og trenger normalt ikke sitte på lagerbeholdning selv. Har kommet fram til at det for min del holder i massevis selv om jeg ofte holder store midagsseslkaper hjemme. Man trenger ikke alltid å ha kassevis med øl og brus kaldt på likt og mange råvarer klarer seg utenfor kjøleskap en viss tid uten å ta skade i kalde Norge (i alle fall i julen)
Signatur

   #38
 6     Norge     0
Vi har desverre ikke noe hjørne på kjøkkenet som har plass til kjølehjørne pga vindusplassering. Det jeg ser som fordel med kjølehjørne/kjølerom er at det er bedre plass til større fat, en hel bruskasse, en stor kalkun osv i fht vanlige kjøleskap. Det er viktig dersom man er glad i å lage mat til mange gjester Smile. Vi tenker å løse dette med et side-by-side kjøleskap som har dobbelt kjøleskap oppe uten skillevegg imellom og fryseskuff nede... (ikke egentlig et side-by-side kjøleskap da, men ser ut som et...)
   #39
 740     0
Vil absolutt anbefale kjølehjørne.

Inn med øl og bruskasser på bunnen.
Ordentlig plass til kakefat.
Fint for storinnkjøp så man ikke trenger så ofte i butikken.

Pass bare på å få et som kjøler skikkelig. Tilfredstiller anbefalt temp fra mattilsynet. Holder ikke med ned til 4oC når matttilsynet (og matmerkingen) sier 0oC -  4oC.

Vi har Thermocold og er meget godt fornøyd! Veldig god service når vi bestilte, samt etterbestilling av ekstra saker.
   #40
 923     0
Selv var/er jeg veldig fristet til å bygge om dagens spiskammer til kjølerom, men med tanke på hvor godt dette huset er isolert(ironi) så ble det nok ikke dette enda.

Per i dag brukes dette til ikke så bedervelige varer, og holder nok på vinteren litt over kjøleskaptemperatur, på sommeren enda litt varmere.