28 629    43    1  

Kjølehjørne vs. kjøleskap?

 83     0
Skal kjøpe nytt kjøkken i hus som er under oppføring og vurderer å kutte ut kjøleskap mot et kjølehjørne. Noen som ser noen ulemper med dette, eller har noen synspunkter?

   #2
 3 387     0
Et kjølehjørne bruker litt mer strøm og gir masse mer av plass, jeg skulle ønske jeg hadde mulighet til kjølehjørne i stedet for å ha et ekstra kjøleskap i garasjen.
   #3
 56     akershus     0

Skal kjøpe nytt kjøkken i hus som er under oppføring og vurderer å kutte ut kjøleskap mot et kjølehjørne. Noen som ser noen ulemper med dette, eller har noen synspunkter?

Har valgt kjkølehjørne selv og det er litt mer jobb å integrere i kjøkken innredningen men deilig med den ekstra plassen. Ulemper er vel vekt,størrelse og at det må monteres sammen og evt integreres i innredningen
   #4
 141     Oslo     0
I mine øyne er kjølehjørnet stort, klumpete og bråkete. Ikke er det spesielt praktisk heller (et hjørneskap er per def. mindre praktisk og tilgjengelig enn et ordinært skap). Et kjølehjørne er på ca. 1200 liter, som er omtrent det dobbelte av det du får inn i 2x høyskap med integrert kjøleskap, men det sier seg selv at den effektive lagringsplassen verken er dobbelt så stor eller like tilgjengelig i virkeligheten.

Jeg kjøper ikke helt nytten av så ufattelig mye plass, men så har jeg heller ikke barn, så jeg skal ikke være så påståelig der :)

At et kjølehjørne bruker "litt mer strøm" er heller ikke helt riktig. De bruker mye, mye mer strøm. Et kjøleskap med energimerking A++ ligger på 100 til 150 kWh/år, altså toppen 300kWh/år for de drøye 600 literne i et dobbelt integrert kjøleskap. De kjølehjørnene jeg fant nå (Norcool) bruker over 800 kWh/år.

Jeg har sterk tro på "don't get more storage, buy less crap" i all lagring, også kjølelager.. men igjen, vi har ingen barn :)

Edit: Snittprisen mer kWh har jeg fått oppgitt til å være 1,6kr. Dersom det stemmer koster et gjennomsnittlig kjølehjørne 1300,- i bruk per år kontra 480,- per år for et dobbelt, integrert kjøleskap.
Signatur
   #5
 21     Sør-Trøndelag     0
Hei.

Har selv bestilt nytt kjøkken i ny bolig.
Der har vi bestilt to integrerte kjøleskap som settes i to høyskap.
Dermed har vi følelsen av et amerikansk kjøleskap, men mye billigere.
Har ikke montert kjøkkenet enda, men vil tro dette blir bra!

   #6
 307     Oslo     0
Fordelen med kjølehjørne/rom er at du kan bruke varmen som genereres i gulvvarme på bad f.eks, eller til en håndkletørrer. Da ser regnestykket litt bedre ut med tanke på strømforbruk.

Ulempen er at det tar en del plass (det bør jo isoleres ganske godt også), og at man har mye luft hvor man ikke får oppbevart ting.
Signatur
   #7
 3 387     0

Jeg kjøper ikke helt nytten av så ufattelig mye plass, men så har jeg heller ikke barn, så jeg skal ikke være så påståelig der :)


Nytte og nytte. På Juleaften hadde vi 26 personer til bords og det betyr flere ulike retter siden noen av religiøse/tradisjoner ikke spiser kjøtt før midnattsmessen, noen "liker ikke" etc etc. Det skal kjøles ned betydelig antall flasker champagne, kaker, mat, drikke etc. Det kan du bare glemme å presse inn i to kjøleskap.

Klart at om du er student og bor på hybel så finnes det lite grunner til å ha plass i kjøleskapet, samme for de "urbane" som aldri spiser noe hjemme. Men for den delen av befolkningen som gjerne vil ha muligheten til å sette ølkassen og en bruskasse rett inn i kjøleren i stedet for å sette inn en flaske hver gang du tar en flaske. Ikke direkte praktisk når det kommer tre-fire kompiser innom på en varm sommerkveld så må den andre pilsen drikkes lunken for de fikk ikke plass i kjøleskapet. Men for de som alltid drikker ølet på pub eller uteservering spiller det liten rolle.
Har du forsøkt å bake et par kaker og presse dem inn i et vanlig kjøleskap uten å måtte kaste ut en hel masse.

Jeg fikk ikke plassert noe kjølehjørne på kjøkkenet nå og må derfor ha to fullsize kjøleskap hvor det ene står ute i garasjen. Det er ikke særlig lettvint. Og til stadig for lite plass.

For den delen av befolkningen som koser seg med å ha gjester til middag og liker mat som ikke er av typen tilsett litt varmt vann, så har en behov for kjøleplass, relativt mye kjøleplass. De to kjøleskapene jeg har er til stadig for små slik at det må prioriteres hva som skal få være i kjøleskapet. Egentlig tre kjøleskap da om en regner med vinkjøleren, men den er jo bare til vin og smekkfull likevel.

Siden det fokuseres på energieffektivitet og kjølehjørner henges litt ut som stygge energiforbrukere så får man i dag kjølehjørner med spittapparat som kan kobles til varmtvannstanken og spillvarmen kan da gå til oppvarming av vamrtvann eller benyttes til vannbåren varme. Da får en maksimalt ut av den elektrisiteten som benyttes. Et vanlig kjøleskap står bare der og peiser varmluft rett ut i rommet og enkelte bruker aircondirtion for å få temperaturen ned igjen. Så om en vil være energieffektiv byr et kjølehjørne på langt mer moderne løsninger enn hva jeg har sett hos noe kjøleskap.

Jeg hadde et kjølerom på 7-8.000 liter og det skal jeg innrømme var mer enn jeg hadde behov for, men kjølehjørne.  Wink

   #8
 63     Kongsberg      1
Vær klar over at noen  kjølehjørner ikke kan stilles inn på under 40C. Dvs. at du får ikke under 40C i det du lagrer. Melk skal ha 0-40C. I følge Mattilsynet (mener det var der jeg leste det) av det meste av kjøttpålegg også skal ha det.

Thermocold har skap som kan stilles inn på 20C som laveste. De påstår at de er de eneste som har skap som er godkjent for bruk i f.eks barnehager (dvs. offentlige institusjoner).

Samme kjøleaggregat for private og offentlige med unntak av at de som er for private er bedre støydempet.
   #9
 3 997     Oppland     0
Det er jo ikke alle som trenger kjølehjørne.
Her i huset er det et must!
Med ølbrygging som hobby har jeg til enhvertid minst 2 x 20L ølfat med hjemmebrygget øl i det, (som oftest 4fat) og det går ikke i et vanlig kjøleskap.
Og enda har vi god plass til matvarer i hyllenene over.

Klart er man bare 2 og har ingen planer om å utvide familien vesentlig så er det bare tull å ha et kjølehjørne.
Eller du kun har 2 pakker melk 3 forskjellige pålegg og en agurk i skapet, så er det jo bare bortkastede penger!
   #10
 3 387     0
Er det derfor det har gått litt sent med byggingen din i perioder Britax? Du har smakt for mye på hobbyen. ;)

4 grader er vel en grense for utviklingen til særdeles mange bakterier.