#31
 22,342     Akershus     0

Ifølge rørleggeren jeg brukte så måtte jeg ha vannstopp ventil siden jeg byttet oppvaskmaskin.
Den var jo ny.

Oppvaskmaskinene i seg selv har blitt temmelig lekkasjesikre med aquastop. Det er mest det andre dilldallet på kjøkkenet som etter min mening er problematisk.

   #32
 428     Dal     0

Når man først oppgraderer et kjøkken for 50-100.000,- - hvorfor kjipe seg ned på komfyrvakt og waterguard? Jeg mener; det er jo skikkelig dritt hvis det nye kjøkkenet blir vannskadet og/eller brenner opp.

Men at prisen er hinsides for begge systemer - det er jeg enig i. Men nå er vel strengt tatt kjøkken ikke så billig heller - det er jo bare noen sponplater som er pent lakkert + noko attåt.


Komfyrvakt blir for meg litt som DAB i.. Noe kun Norge satser på / trer nedover ørene på oss forbrukere, litt som ISDN fella / melkekua til Telenor.. Så lenge slike ting ikke er en del av koetoppen, men i stede en klumpete boks som ser ut som den kommer fra 90 tallet, og en produsent bare vi i norge har hørt om (ja de finnes sikkert unntak), og som kutter strømmen slik at klokka på stekeovnen står på 00:00 hver gang shjiten slår inn, ja da er det sikkrt greit å vente til dette kommer integrert i hvitevarene... Personlig har jeg svært lite sans for sånne halveisløsninger, litt som å montere DPF på en gammel Diesel bil :) 

Og NEI , jeg har IKKE  komfyr vakt selv, og har ingen planer å skaffe meg det før det blir en del av hvitevarene..
   #33
 1,596     0
Gode poenger - samtidig så skjer det relativt mange komfyrbranner i Norge. Med dagens krav kutter man strømtilførselen i sin helhet. Med vårt snodige IT-nett så er det kanskje ikke rart at vi får litt særnorske tilpasninger i fra NEK?

Produktutviklingen går nok ikke så fort som man skulle ønske, men det finnes etterhvert noen halvgreie alternativer. Prisene er imidlertid ukurante...
   #34
 428     Dal     0

Produktutviklingen går nok ikke så fort som man skulle ønske, men det finnes etterhvert noen halvgreie alternativer. Prisene er imidlertid ukurante...


Det var vel noen som dansa reindansen ganske heftig når dette forslaget kom igjennom Smile
   #35
 231     Kristiansand     0
Liten stund siden siste svar på denne tråden, men må bare nevne det som er mitt største ankepunkt mot disse. Det at strømmen automatisk kuttes etter 2 timer virker utrolig irriterende. Det er mange ting jeg lager som skal stå lengre enn 2 timer og det burde være totalt unødvendig med dagens teknologi å ha en slik innstilling. Teknologi er ment til å gjøre ting enklere/lettere, ikke mer tungvint...
Signatur
   #36
 1,596     0
Noen som så første episode av "Brannstasjonen" på TV3 i går kveld? Der var det en aldri så liten komfyrbrann...

Det er vel hevet over enhver tvil om at fordelene er større enn ulempene med en komfyrvakt, samtidig som verden går fremover på komfyrteknologien også... Håper på at produktutvalget blir større og bedre, samtidig som at prisene går ned.
   #37
 5,337     Tromsø     0
Det at strømmen automatisk kuttes etter 2 timer virker utrolig irriterende. Det er mange ting jeg lager som skal stå lengre enn 2 timer


Ja, to timer er mye for en kaffetrakter eller et vaffeljern, men altfor lite for en koketopp med fårikålgryte, eller steikeovn med langtidssteiking av steik. Er det virkelig krav til tidsbryter på komfyrkursen(e)? Det høres ut som en misforståelse?
Signatur

   #38
 1,596     0
Er det ikke mulig å trykke på en knapp for å "forlenge" denne 2-timers funksjonen dersom ønskelig? (Har ikke sjekket manualene på eget utstyr, skal vel være såppass ærlig...)
   #39
 501     Bærum     1
Hvor står det skrevet at det er krav om komfyrvakt når man bytter f.eks til induksjon og må gjøre om stikket?