255    4    0  

Lage benkeplate av forskalingsplate

 179     0

Hae fått en lysende (?) idé: bygger nytt kjøkken med svært begrenset budsjett, og jeg tenker den nesten fem meter lange benkeplata kan lages av forskalingsplater. Jeg så en slik løsning på arkitektenes hjem, og jo mer jeg tenker på det, jo smartere virker det. De er så klart vannbestandige, billige, og helt greie å jobbe med.
Men jeg har to ting jeg er usikker på:

Når man oljer trebenkeplater, er det mye snakk om å bruke en "foodsafe" olje. Men forskalingsplater er jo ikke lagd med tanke på matlagning. Men det kan vel ikke være så nøye, så lenge man ikke bruker selve benken som skjærefjøl?

Vi har ikke bestemt oss for hva slags kum vi skal ha enda. Før hadde vi heltreplate og underlimt kum, det var kjempefint, fornøyd med den løsningen. Da limte vi kummen til plata, men skrudde den grundig fast i tillegg. Usikker på om dette funker på en finérplate, som forskalingsplater jo er. Såret i plata kommer til å trekke til seg vann, plata tar enkelt til seg fukt og kan gå i oppløsning: ugunstig uansett, men spesielt trist om det er festet en tung kum i den sviktende plata. Men jeg tenker at det kanskje er mulig å lime igjen såret? 

Noen som har erfaring med dette? Innspill tas imot med takk!

   #1
 4     0
Hei! Synd å se at ingen har svart på dette. Jeg sitter akkurat å lurer på det samme selv. Har sett Arkitektenes hjem ørten ganger for å finne inspirasjon. Ble det kjøkkenbenk i forskalingsplater? Isåfall, har du erfaringer å dele?
   #2
 30     Sørlandet     0
Har brukt forskalingsplate som arbeidsflate til verkstedet. Fungerer fint der.

Vet ikke om jeg ville brukt det til kjøkkenet.. endekantene er ikke så fine, platen er tynn så man bør isf. bruke flere og lime dem sammen (om det nå er mulig?).
Går sikkert å finne noe brukt og mer brukbart på finn om man er på budsjett.

Vedr. kum så bør man vel tette hullets kanter med silikon uansett hva benkeplaten er lagt av.
TSt
   #3
 3 001     0
TS tenkte seg underlimt kum, da er kutteflaten eksponert hele tiden. Ville nok ikke valgt det. Nå koster ikke benkeplater så forferdeig mye når en benytter standard lenger og ikke får de spesialtilpasset, Ikea og byggevarebutikker har. SYnd bare Ikea ikke har i lengre lengder enn de har på de som er lagervare og som er billige.
   #4
 4     0
Takk for svar!

Nei det hadde ikke vært lett å ha en underlimt vask. Det hadde jeg ikke kunnet valgt med forskalingsplater. Men ja det er så sykt mye finere.

Tanken var å ha noe billig og midlertidig og en benk som vi ønsker å gjøre noe med, slik at vi har en motivasjon til å spare penger til benkeplate i kvarts. Går vi for laminat så er det så fort gjort at vi blir vant til det og fornøyd med det og ikke gidder å spare Tongue

Et annet ønske er å få mann og sviger til å lage i betong. Og når forskalingsplatene ligger der så lett tilgjengelig, så er det kortere vei til å lage dem.

Alternativ for laminat blir fra Ikea. Vi må ha spesialtilpasset. Hadde vært så greit om de lagerførte benkeplatene hadde lengre dybde enn 63 cm.