3,700
11
0
Noen som har ca 90 cm passasje mellom øy og benk?
21
0
På tegningen er det 93 cm mellom benk og øy. Fungerer dette i praksis? Skap nr 4 har stekeovn, dette er det eneste som åpnes mot øya. Erfaringer?
Vi har i dag 70cm og 90cm mellom øy og benk. Der hvor det er 70cm er det til tider med stor trafikk for smalt, 90cm funker ok, men er ikke optimalt. Det blir noe smalt med to kokker.
Egne prosjektfilmer på YouTube
https://www.facebook.com/pages/Kjøkken-Bolig-Design-As/830603140363960?fref=nf
Følg oss på facebook
Det funker bra, men jeg tror ikke jeg ville gått noe særlig under 100.
Du blir nødt tl å snike deg forbi på tvers som en annen krabbe
90 cm er definitivt for kort, spesielt hvis du skal ha komfyr på ene siden. Skal du ha den i høyden vil må du bøye deg bakover i en bue over benken 13 hver gang du skal inn og ut med stekeplater. ER komfyren i gulvhøyde vil du stusse stumpen i benken og likevel føle at ansiktet og øyenbrynene blir flambert når du henter aksten ut av ovnen. Mye brukt metode i middelalderen det der. Sjelden å se nå om dagen (Heksebrennning er gått av moten etter at de katolske kardinalene fant ut at gutter før puberteten har like myk hud som kvinner.)
Selv har jeg 110, kunne kanskje redusert med 5 cm. Husk at benkeplaten rage noen cm utfor kanten.
Jeg har et forslag som beholder øya og nesten like mye skapplass.
Snu 8 på tvers og rygg den inn i hjørnet. (Det sr omt ut på tegningen
Fjern nr 7, så slipper du å krabbe innerst inne i skapet.
Lemp ut 12 og sett inn et skap i full bredde i stedet
Skyv 12 0g 13 "nedover" inntil veggen
Du har bare mistet halvmodulen 12
Vips! Så har du 126 cm som er mere passende
Avstanden mellom halvøya beholder du på 120
Trenger du mere skapplass, setter du to høye overskap rmed rygg mot rygg til nr 12 0g 13 og utvider platen på halvøy til 90 (dårlig lass til knærne) eller halvøyplaten økes til 120 cm. for å få en skikkelig bar.
Eller så tar du med deg tegninenedine til IKEA. De drar fort noen streker for å hjelpe deg videre.
Er mye enig med Runnerboy her. Her kan planleggingen din gjøres langt bedre!
Mitt hovedankepunkt er at det er greit med en slik 90cm + åpning og gjene også ovnens plassering, men i det hele så er "rundkjøringen" altså området inne i mellom alle benkene for liten. Enten må 8 og 7 være lengre! slik at 12 og 13 kommer lengre til høyre på tegningen, ellers så må en drastisk opp med de 90 cm slik at en ikke får følelsen av å gå inn i tarmen, fremfor å gå inn i kjøkkenet... huff høres ikke bra ut, men la oss kalle det blind veien da... uten den beste muligheten for å snu...
En morsom løsning å tegne opp er kanskje 8 og 7 helt inn i hjørnet (bytte med hjørneskap), og enda lengre enhet av 12 og 13 som står da plasseres på skrått ut i rommet. De kan da gjøres lengre, kjøkkenet blir åpnere. Dette krever litt modifikasjon på skrog og slikt, men kan kanskje bli bra, om en skal ha en praktisk øy med plass til flere personer, og større rom i kjøkkenet.
Jeg skal sette meg ned en kveld og gjøre som dere skriver, kanskje kommer jeg til å like det bedre:) er så kjekt å få andre øyner til å se, når man har sett seg litt blind selv:)
Lykke til;-)
Det er fornuftig av deg å bruke tid FØR du handler og bestiller.
Vi holdt selv på å gjøre oss bort.
Dvs madammen OG kjøkkendesigneren hold på gjøre seg bort sammen.
(Kjøkkenet var ubrukelig for alle over 157 cm) Men vi fant ut av det.
Enda en gang lykke til.
Jeg hadde et veldig sterkt ønske om kjøkkenøy, og kjøpte et helt komplett ikeakjøkken på auksjon -med kjøkkenøy inkludert, så var nødt til å få det til For å få 120 på de fleste sider måtte jeg ned i 85 på den ene langsiden. Det er ikke ment å være veldig trafikkert område, og glad er jeg for det, for der er det ikke plass til å slippe en fis engang! der må man stå sideveis hvis man skal inn i skap (som jeg måtte bygge inn i veggen for å få plass til med den korte avstanden)