Vi har installert, men siden huset ikke er ferdig, er jeg bare testkjørt litt. Jeg synes det virker genialt f.eks til å lage te og presskannekaffe uten vannkoker eller ventetid. Ser også for meg å kunne spare tid og energi når en f.eks skal koke spaghetti. Tapp kokende vann i kjelen, sett den på induksjonstoppen og ha spaghettien i. Fin også til sterilisering av tåteflasker, smokker ol for dem med små barn.
Tipper at når vi har hatt den en stund, lurer vi på hvordan vi klarte oss uten.
Signatur
Saltak, ark og knøttsmå vinduer i 2009? Nei, takk!
incoming Transmission to A great friend - "A toast to what you've left behind.."
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
Ser også for meg å kunne spare tid og energi når en f.eks skal koke spaghetti. Tapp kokende vann i kjelen, sett den på induksjonstoppen og ha spaghettien i.
Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
I praksis, nei. Et enkelt eksempel motbeviser det utsagnet:
Anta at jeg setter to kjeler med 1 liter vann på hver sin 2kW kokeplate og slår på platene samtidig. Anta videre at jeg har én kjele med lokk og en uten. Den ene kjelen koker etter fem minutter, den andre etter åtte. Det går altså med 60% mer energi til å varme opp den ene literen med vann enn den andre.
Signatur
Saltak, ark og knøttsmå vinduer i 2009? Nei, takk!
incoming Transmission to A great friend - "A toast to what you've left behind.."
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
Fin også til sterilisering av tåteflasker, smokker ol for dem med små barn.
Hvordan klarer man å sterilisere noe med kokende vann ved 1 atmosfæres trykk? Sterilitet oppnår man ikke før ved 120 graders fuktig varme i 60 minutter, alternativt 134 grader i 20 minutter. Koking dreper de fleste bakterier og virus, men ikke alle. Sporedannende bakterier overlever fint alminnelig koking.
Vi har installert, men siden huset ikke er ferdig, er jeg bare testkjørt litt. Jeg synes det virker genialt f.eks til å lage te og presskannekaffe uten vannkoker eller ventetid. Ser også for meg å kunne spare tid og energi når en f.eks skal koke spaghetti. Tapp kokende vann i kjelen, sett den på induksjonstoppen og ha spaghettien i. Fin også til sterilisering av tåteflasker, smokker ol for dem med små barn.
Tipper at når vi har hatt den en stund, lurer vi på hvordan vi klarte oss uten.
Om prosjektet vårt på hjem.no
3L
Om prosjektet vårt på hjem.no
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
Om prosjektet vårt på hjem.no
I praksis, nei. Et enkelt eksempel motbeviser det utsagnet:
Anta at jeg setter to kjeler med 1 liter vann på hver sin 2kW kokeplate og slår på platene samtidig. Anta videre at jeg har én kjele med lokk og en uten. Den ene kjelen koker etter fem minutter, den andre etter åtte. Det går altså med 60% mer energi til å varme opp den ene literen med vann enn den andre.
Om prosjektet vårt på hjem.no
takker
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
Hvordan klarer man å sterilisere noe med kokende vann ved 1 atmosfæres trykk? Sterilitet oppnår man ikke før ved 120 graders fuktig varme i 60 minutter, alternativt 134 grader i 20 minutter. Koking dreper de fleste bakterier og virus, men ikke alle. Sporedannende bakterier overlever fint alminnelig koking.
Du har rett. Jeg tenkte litt kjapt der. "Desinfisere" er vel et bedre ord.
Om prosjektet vårt på hjem.no