#21
 648     Trondheim     0

Noen som har?
Erfaringer?
www.quooker.no


Vi har installert, men siden huset ikke er ferdig, er jeg bare testkjørt litt. Jeg synes det virker genialt f.eks til å lage te og presskannekaffe uten vannkoker eller ventetid. Ser også for meg å kunne spare tid og energi når en f.eks skal koke spaghetti. Tapp kokende vann i kjelen, sett den på induksjonstoppen og ha spaghettien i. Fin også til sterilisering av tåteflasker, smokker ol for dem med små barn.

Tipper at når vi har hatt den en stund, lurer vi på hvordan vi klarte oss uten.
Signatur

   #24
 940     0
hvor mye har du betalt?
Signatur
   #25
 5,569     0

Ser også for meg å kunne spare tid og energi når en f.eks skal koke spaghetti. Tapp kokende vann i kjelen, sett den på induksjonstoppen og ha spaghettien i.


Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
   #27
 648     Trondheim     0

Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.


I praksis, nei. Et enkelt eksempel motbeviser det utsagnet:

Anta at jeg setter to kjeler med 1 liter vann på hver sin 2kW kokeplate og slår på platene samtidig. Anta videre at jeg har én kjele med lokk og en uten. Den ene kjelen koker etter fem minutter, den andre etter åtte. Det går altså med 60% mer energi til å varme opp den ene literen med vann enn den andre.
Signatur

   #28
 940     0
Signatur
   #29
 414     -     0
Fin også til sterilisering av tåteflasker, smokker ol for dem med små barn.


Hvordan klarer man å sterilisere noe med kokende vann ved 1 atmosfæres trykk?  Sterilitet oppnår man ikke før ved 120 graders fuktig varme i 60 minutter, alternativt 134 grader i 20 minutter.  Koking dreper de fleste bakterier og virus, men ikke alle.  Sporedannende bakterier overlever fint alminnelig koking.