KE
   #21
 3,673     Hordaland     0
Jeg vet ikke hva du mener med booste opp til 60 grader, min Blanco Hot ser ut som en vanlig kjøkkenkran, tror den finnes i to design. I tillegg til varmt og kaldt vann har jeg en egen hendel med barnesikring på venstre side hvor jeg kan tappe ut vann på 95 grader. Den 5 liter store tanken er plassert i hjørne hvor jeg ikke har noe likevel (liker ikke hjørneskap). Denne brukes mye, enten man skal vaske bort fett (som mange ikke anbefaller), lage grøt til småen eller bare lage seg en kopp kaffe. Vi er ikke noe kaffedrikkere i hus men når vi får besøk er det enkelt med pulverkaffe og en kran med ferdig oppvarmet vann. Jeg tror strømregningen på denne kommer på 2-300 i året for å holde vannet i tanken vedlike, med varmepumpe med legionellabekjemping vil man spare dette lett inn på å senke temperaturen på vvb. Den kobler inn en gang iblandt i rundt 20 sekunder. Jeg kjøpte min i Tyskland til under halve prisen av Quooker her hjemme, jeg synes Blanco sin er penere samtidig som at Blanco har tilbehør som såpedispenser etc. i samme design.

Ser du nevner pocket dører, dette er en kjekk løsning. På Blum sine sider finner du installasjonsveiledning til disse, viktig at dypden på skapet står i stil med bredden på døren. De kan også monteres som en garasjeport, da kalles de flipper-dør.

Koketopp med ventilator så jeg utstillt og demonstrert på en messe, det var veldig dyrt og unødvendig spør du meg, selv om viften hadde oppsamling for fett og annet man måtte miste nedi virket det dumt å ha hull midt på kokeplaten, kanskje jeg er ekstra skeptisk siden jeg har luksusen med sonefri platetopp hjemme.

   #22
 285     0
Combi+ beholderen bruker av vannet fra Quooker fram til varmt vann fra vvb kommer fram. Når det kommer 50grader fra vvb sitter det en blandeventil som blander i fra quookern slik at du får f.eks. 60 grader ut.
http://www.quooker.no/no/energi-og-teknikk/tanks/combi%2B/145#AHxaA8QbMoGFvudc.97

Prisen er litt heftig da.

Skal man ha koketopp på øy syns jeg Bora koketoppene virker snedige.
Ventilator som henger ned er mindre pent. Innfelte i taket kommer høyt opp fra steketoppen og krever spesielle løsninger mtp dampsperre og krever at det passer mellom bjelkelaget. Evt nedkassing som også er mindre pent.
Innfelt i benk krever også endel tilpasninger og disse ventilatorene er jo svindyre også.
Tror ikke en Bora Basic blir noe dyrere totalt sett.
Om toppen er like bra som en sonefri sak fra Miele eller siemens vet jeg ingenting om, for har aldri prøvd en, men vurderes til nytt kjøkken!
KE
   #23
 3,673     Hordaland     0
Smart løsning fra Quooker det der ja, i dag har jeg for lang ventetid til varmtvann kommer i kranen, men så har jeg lagt opp nye rør og da ned til det som blir teknisk rom så nå er rørene 3x lengden av hvordan det blir når jeg får varmepumpe klar så satser på at ventetiden ikke er så ille da.

Jeg har montert system ventilator fra Witt innfelt i taket, to stykk med takbjelke mellom. En får selvsagt en utfordring med dampsperren men det er ikke verre enn det lar seg ordne, litt plunder å få damsperren rundt rørene. Har satt ventil i røret og motor på kaldt siden av dampsperre så den er lett tilgjengelig. Witt kan handles gjennom Elkjøp når de kjører kampanjer så det trenger ikke nødvendigvis bli så mye dyrere enn en som henger. Tror min kom på 15 lapper pluss nødvendige spirodeler.
  (trådstarter)
   #25
 567     bare ett av gangen, helst     0
Vet dere, jeg får faktisk mye hjelp bare av at dere nevner riktige navn på ting Smile

Bora-saken: er den effektiv, eller er det bare for å slippe ventilator over? Jeg har avtrekk ut, no prob der.

Ellers ser jeg at både Blanco og Quooker har kraner som gir både kaldt, varmt og kokende i ett. Bauhaus selger Quooker Fusion for fem-seks tusen ... uten tank. Tre liters Quooker-tank koster mer enn 300 liters Høiax, det er seriøst grådig ... Mer her, med konkurrenter: http://www.pocket-lint.com/news/131526-five-boiling-water-taps-the-hottest-thing-in-your-kitchen . Er ikke sikker på om jeg vil betale tretti tusen for ei kran selv om den gir sprudlevann.
("the hottest thing" - har de aldri hørt om kokeplater? :-p )
   #26
 2     Tromsø     0
AEG har også kommet med noen slike kraner nå, med kokende vann.
Ellers synes jeg en Twister gjør seg bedre enn disse el-søylene i benkeplaten.
Er også stor fan av Neff sin "Slide & hide".
Signatur
KE
   #27
 3,673     Hordaland     0
Jeg liker ikke disse stikkontaktene i benkeplaten, ville heller montert de på siden av benken eller på veggen. Er bare mer å vaske på.

   #28
 20     0
"Er ikke sikker på om jeg vil betale tretti tusen for ei kran selv om den gir sprudlevann." blir vel rundt 12k ekstra i forhold til en krane til noen tusen. Men ja, du skal jo drikke litt sprudlevann for at det skal være verdt det. Men vi har jo alle forskjellige ønsker og preferanser Smile

Thermomix kjøkkenmaskin er forøvrig ett must have på kjøkkenet for oss.
  (trådstarter)
   #29
 567     bare ett av gangen, helst     0
Hvor mye skap-/skuffeplass trenger man, egentlig? (Jeg håper et moderne kjøkken er så mye mer effektivt at ...)
   #30
 5,336     Tromsø     1
Basert på erfaring fra diverse kjøkken der det har vært for lite benkeplass eller benkeplassen har vært for oppbrutt, er det bare en ting som er et absolutt "må ha" på kjøkkenet:

120 cm sammenhengende rein og ryddig benkeplate til å tilberede mat på, gjerne mellom vask og koketopp, men de 120 cm må ikke være oppdelt av vask, avrenningsplate, koketopp etc. De 120 cm kan til nød inneholde ei knivblokk eller en annen holder for redskaper, men skal aldri brukes til plasskrevende dingser som kaffetrakter, brødrister, brødboks, kjøkkenmaskin (fancy mikser/kutter) etc, de må ha fast plass et annet sted.
Signatur