Gammeldags upraktisk hylle til kjøkkenmaskin. Man søler på hylla, inni skap og på mekanisme......... Bedre med maskinen på benken
Nå har ikke jeg slik hylle, men vurderer det faktisk for å slippe å ha Kenwood'en stående på benken hele tiden.
Men, dersom du klarer å ikke bare søle på hylla, men også inni skapet og på mekanismen, så må du enten lære deg å bruke kjøkkenmaskinen, eller kjøpe en med lokk.
En kjøkkenmaskin tar rimelig stor plass, så det der er aktuelt uansett om mors åttitallsutgave er litt tungvinn.
Finnes det pålitelige, ordentlig stabile kjøkkenbenker til å trekke ut som om de var en skuff/spekefjøl?
Ellers, svensk stål med japansk navn ... noterer. Kniver blir brukt, ja. Foreløpig er Fiskars bedre enn de overraskende gode Rema1000-knivene fra forrige århundre.
Svensk stål er regnet for å være blant verdens beste, jernmalmen er vist nok nesten fri for urenheter, uten at jeg egentlig vet så mye om dette.
Mange japanske knivmakere benytter derfor svensk stål for den økede kvaliteten, det er derfor de også "reklamerer" med å gravere dette i stålet, og de beste knivene har altså "Swedish Steel".
Selv Shigefusa, som er regnet som en av verdens beste knivmakere, benytter svensk stål i en del av knivene.
Det er nok viktigere at de vet hvor de får det fra, så de har en konsistent råvare inn, og at de smir skikkelig. Svensk stål er relativt rent, ja ( https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bc/Evolution_minerai_fer.svg ), men ikke veldig eksklusivt (heromkring, i det minste). Kjøpte du en helt ordinær oransje Fiskars-saks, var det svensk stål du fikk, i hvert fall i gamle dager. Det fremstår sikkert som mer eksklusivt i et land som holder til rett ved verdens største produsent av ubrukelig jernskrammel, og antakelig risikerer du vel å få Kina-skrapjern med hva som helst som ikke uttrykkelig påstår at de vet hvor de har det fra. (Og sikkert på en del svindelvarer også.)
Hvis jeg hadde hatt greie på japanske kokkekniver, så ville jeg ha vurdert knivsliper derfra også. Det er visst forskjell alt etter hva slags egg man ønsker å jobbe med. Mye av forskjellen er myte, men who cares når det består tomat-testen.
Tygd litt. Jeg er så gammelsdags at jeg tenker i moduler på 60 cm x 60 cm, selv om det kommer til å bli mange andre rare mål der.
Men jeg har plass til ti sånne moduler i to L-er. Altså, to av de ti er hjørne i de to L-ene. (Egentlig bare ett hjørne, men en ende blir så utilgjengelig at jeg tror det er greiest å tenke på det som to L-er.)
Det må da være nok selv om jeg ikke klarer å erstatte rot med smarte løsninger, og dessuten skal ha plass til vaskemaskin?
Bruk så store skuffer som du kan, ingen vits å kaste bort plass på unødvendige skap og skuffevegger. Jeg er veldig tilhenger av symmetri, legger man puslespillet nok ganger så vil man alltid klare å få frem litt symmetri i løsningen.
Man søler på hylla, inni skap og på mekanisme......... Bedre med maskinen på benken
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Nå har ikke jeg slik hylle, men vurderer det faktisk for å slippe å ha Kenwood'en stående på benken hele tiden.
Men, dersom du klarer å ikke bare søle på hylla, men også inni skapet og på mekanismen, så må du enten lære deg å bruke kjøkkenmaskinen, eller kjøpe en med lokk.
Finnes det pålitelige, ordentlig stabile kjøkkenbenker til å trekke ut som om de var en skuff/spekefjøl?
Ellers, svensk stål med japansk navn ... noterer. Kniver blir brukt, ja. Foreløpig er Fiskars bedre enn de overraskende gode Rema1000-knivene fra forrige århundre.
Svensk stål er regnet for å være blant verdens beste, jernmalmen er vist nok nesten fri for urenheter, uten at jeg egentlig vet så mye om dette.
Mange japanske knivmakere benytter derfor svensk stål for den økede kvaliteten, det er derfor de også "reklamerer" med å gravere dette i stålet, og de beste knivene har altså "Swedish Steel".
Selv Shigefusa, som er regnet som en av verdens beste knivmakere, benytter svensk stål i en del av knivene.
Det er nok viktigere at de vet hvor de får det fra, så de har en konsistent råvare inn, og at de smir skikkelig. Svensk stål er relativt rent, ja ( https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bc/Evolution_minerai_fer.svg ), men ikke veldig eksklusivt (heromkring, i det minste). Kjøpte du en helt ordinær oransje Fiskars-saks, var det svensk stål du fikk, i hvert fall i gamle dager. Det fremstår sikkert som mer eksklusivt i et land som holder til rett ved verdens største produsent av ubrukelig jernskrammel, og antakelig risikerer du vel å få Kina-skrapjern med hva som helst som ikke uttrykkelig påstår at de vet hvor de har det fra. (Og sikkert på en del svindelvarer også.)
Hvis jeg hadde hatt greie på japanske kokkekniver, så ville jeg ha vurdert knivsliper derfra også. Det er visst forskjell alt etter hva slags egg man ønsker å jobbe med. Mye av forskjellen er myte, men who cares når det består tomat-testen.
Men jeg har plass til ti sånne moduler i to L-er. Altså, to av de ti er hjørne i de to L-ene. (Egentlig bare ett hjørne, men en ende blir så utilgjengelig at jeg tror det er greiest å tenke på det som to L-er.)
Det må da være nok selv om jeg ikke klarer å erstatte rot med smarte løsninger, og dessuten skal ha plass til vaskemaskin?
http://www.byggebolig.no/generell-kjokkenprat/hjornelosning-karusell-lemans-magic-corner-flere
(Og en gammel en: http://www.byggebolig.no/generell-kjokkenprat/smarte-hjorneskap-kjokken )