3,407    7    0  

SousVide-Sirkulator fra OBH Nordica - erfaringer?

 661     Bærum     0
Hei!

Noen som har testet denne? Fornøyd? Ville dere evt valgt noe annet?
http://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenapparater/OBH7946/obh-nordica-sousvide-sirkulator-obh7946

Den er kraftigere enn de andre jeg har sett (1500 watt), men jeg ser at en skrev at den piper hver gang den når måltemperturen. Noen som kan bekrefte/avkrefte dette, samt hvor plagsomt dette er?

Og ville dere valgt sirkulator fremfor vannbad? Klarer en sirkulator i en åpen gryte/kar el.l å holde på varmen? Det er jo ikke helt enkelt å få tilpasset et lokk til den.

   #1
 4,243     0
Har både sirkulator (anova) og vannbad. Hadde greid meg med bare sirkulatoren og et kokekar Wink

Fordelen med sirkulatoren er at den tar mindre plass på kjøkkenet, men samtidig kan tilberede større stykker kjøtt (feks lammelår) fordi man kan tilpasse størrelsen på kokekaret.
  (trådstarter)
   #2
 661     Bærum     0
Takk for svar! Anova sin sirkulator ser jo meget kul ut også. Det finnes ingen norske forhandlere på denne, eller?

Når du bruker sirkulator; har du da et lokk over karet? Hvis ikke blir vel varmetapet betydelig?
   #3
 4,243     0
Anova tror jeg bare selger produktene sine direkte på nettet, merk tror...

Brukte en vanlig gryte og la lokket halveis på, funket fint for noen-og-seksti grader i et par timers tid. Hvis jeg skal bruke den på større ting kommer jeg til å stikke innom clas ohlson og handle plastbakke med lokk - bare skjære ut et lite hull i lokket.
   #5
 301     0
Vi har en Sous vide supreme vannbad.
Skulle jeg kjøpt igjen, ville jeg ha valgt en sirkulator som du kan sette i et hvilket som helst kar. Lite kar til et par stykker laks, stort kar til middag for mange mennesker.
Enklere å håndtere et kar som regel også enn et vannbad med ledning og halvgode håndtak når man skal tømme ut osv.
(Sous vide generelt er helt konge for glade amatører som ikke er flinke på kjøkkenet)
   #6
 486     0
Anbefaler sirkulator, så kan du tilberede i det du har tilgjengelig. Bruker selv GN kantiner. Kappet hull i ett lokk. Alternativt så kan du brukte plastfolie eller pingpongballer for å minske varmetap.
   #7
 167     0
Hei!

Noen som har testet denne? Fornøyd? Ville dere evt valgt noe annet?
http://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenapparater/OBH7946/obh-nordica-sousvide-sirkulator-obh7946

Den er kraftigere enn de andre jeg har sett (1500 watt), men jeg ser at en skrev at den piper hver gang den når måltemperturen. Noen som kan bekrefte/avkrefte dette, samt hvor plagsomt dette er?

Og ville dere valgt sirkulator fremfor vannbad? Klarer en sirkulator i en åpen gryte/kar el.l å holde på varmen? Det er jo ikke helt enkelt å få tilpasset et lokk til den.


Om du har hørt noen som klager på pipingen fra denne maskinen, så har de nok ikke lest manualen.. Pipingen opphører etter å ha trykt på play/start knappen ETTER at innstillt temp er oppnådd. Dette vil da starte timeren. Symbolet (Smile blinker da mellom timer desimalene Pipingen er altså et varsel om at timeren ikke er aktivert. Jeg er kjempefornøyd med min lydløse OBH7946 Smile