36,556
20
7
Til dere som fjernet bærevegg mellom kjøkken og stue
241
Trøndelag
1
Ville dere fått et like bra kjøkken uten å ta ned veggen? Angrer dere og tenker det ble for åpent?
Å fjerne bærevegg er et større inngrep. Hvor mye fordyret det kjøkkenet? Pris på drager, håndverker?
Hva har dere i åpningen?
Til de som har barløsning/øy med barstoler, liker dere det bedre enn kjøkkenbord/stoler?
Å fjerne bærevegg er et større inngrep. Hvor mye fordyret det kjøkkenet? Pris på drager, håndverker?
Hva har dere i åpningen?
- Ingen ting, bare åpen gulvflate
- Kjøkkenøy
- Barløsning
- Annet
Til de som har barløsning/øy med barstoler, liker dere det bedre enn kjøkkenbord/stoler?
Signatur
I åpningen har vi øy med koketopp og barstoler på andre siden.
Den plassen brukes til frokosten og morras kaffen.
Ellers bruker vi spisebordet til middag.
Bygger nå på kjøkken slik at det blir på 23kvm, med kun døråpning til stur.
Måltidene som blir inntatt hele familien samlet blir gjort i spisestuen. Å ha redundans på store bordflater anser vi som bortkastet. Det gamle kjøkkenbordet (fra vi hadde lukket kjøkkenløsning i forrige bolig) ble til et finfint skrivebord i kjelleren!
Kan alt om ingenting og ingenting om alt.
Nei, hadde det vært vanlig vegg og ikke bærevegg, så hadde jeg ikke vært i tvil.
Ta alt jeg sier som råd fra en amatør
- Matos på stuen
- Støy, da det ikke er bare å lukke døra når det lages mat eller når oppvaskmaskinne går.
- Matfett over alt
- Det må konstant ryddes på kjøkkenet, da det vises godt fra stuen hvis det ikke er ryddet bort med engang etter middagen. ser rotete ut hvis vi får besøk.
- Vi mister masse skap og arbeidsplass på kjøkkenet.
Ja, det er det... jeg vil ikke legge ut en forespørsel på Mitt Anbud eller slike steder uten å ha en ide om hva det koster. Hadde håpet noen kunne si litt her om det.
Jeg skal prøve å legge ut en hustegning senere. Kjøkkenet mitt er litt lite til å være spisekjøkken, bordet er alltid i veien, det er for lite benkeplass, for lite skapplass. Å fjerne spiseplassen og ha det som et 100% tilberedingsted frister ikke. Tenkte åpen løsning med bar ville gi litt rømfølelse og kontakt.
Ta alt jeg sier som råd fra en amatør
Hos oss er det åpen løsning mot (spise)stue, med et lite kjøkken. Mot spisestuen er det en forhøyet benk, slik at den som står på kjøkkenet ikke trenger å være superryddig når man har gjester i tillegg til at han/hun ikke er eksludert fra selskapet. Frokost inntas på en lavere del av kjøkkenbenk(ja, kjøkkenbenk i tre høyder!) der en også har utsyn til hage og vei.
Foreldra mine hadde en litt finere løsning på dette, med høydejusterbare stoler i stedet for senket benk. Men så hadde ikke de lavt vindu heller...