198    5    0  

Tips til reparasjon av panelplater kjøkken

 8     0
Hei
På kjøkkenet har vi panelplater bak vasken. Det har vært der siden vi overtok huset, så jeg har aldrig tenkt over det. Nå har det blitt et lite hul på en av platene, og på grunn av at det ofte blir vått bare vokser hullet og platen begynner å svelle opp. Noen tips til hvordan man kan stoppe dette? 

Det er ikke bare å skifte platen da den går opp bak overskapene. 

Legger ved et bilde som viser hva jeg snakker om - er ikke helt sikker på om alle fagtermer er helt korrekte her.    
Tips til reparasjon av panelplater kjøkken - 20190725_204556.jpg - Highnorth

TSt
   #1
 7 170     0
Tror dette er mdf plater og de tåler dessverre dårlig fuktighet og spesielt dråper som blir hengende / liggende. Har sett et sted de har forsøkt det samme som har veldig liten bruksfrekvens men litt mye bruk hver gang det brukes og her ser en skaden etter ca 1 år. Mdf vokser når den blir våt. Er det noe speil lengre opp ? En tynn plast plate fra bak speilet og ned bak vasken kan være en løsning som gjør at det kan holde. Om bedre maling kan hjelpe vet jeg ikke. Har andre noe erfaring ?
   #2
 5 111     Sørnorge     0
Jeg har brukt ubehandlet mdf som arbeidsbordplate i mange år. Innimellom har den fått vann på seg og svellet opp. Har da duret over med elhøvelen slik at det har blitt flatt igjen, etter at det har tørket opp.
TSt
   #3
 7 170     0
Ja platen er nok ikke ødelagt men en kan ikke holde på å pusse og sparkle platen hele tiden spesielt på steder der en ikke kommer ordentlig til slik som ned mot en vask / benk. Var derfor jeg lurte på om noen hadde erfaring om det holdt bedre hvis en hadde malt platen selv med maling beregnet for kjøkken / bad f.eks.
  (trådstarter)
   #4
 8     0
Takk for svar. En tynn plast plate en nok den beste mulighet. Tror jeg prøver det..
HSt
   #5
 25 001     Lillestrøm kommune     0
Plater til å ha på vegg bak kjøkkenbenk finnes i 2 tykkelser. Er forøvrig det samme som baderomsplater bare annet format. Det finnes avslutningslister