4,213
4
1
Trenger tips til innredning av et grovkjøkken
22
0
Dette innlegget er også postet under planløsningsforummet, men jeg ser at det nok passer best inn her.
I vårt kommende hjem ønsker jeg meg et grovkjøkken! Det er planlagt slik at grovkjøkkenet har inngang rett fra kjøkkenet (se plantegning). En liten justering er imidlertid gjort på denne planen da vegg/skyvedør skal trekkes frem slik at fronten på høyskapene på kjøkkenet kommer i flukt med veggen/døren til grovkjøkkenet bak.
I grovkjøkkenet er det planer om en utslagsvask og benk langs ytterveggen. Ellers skal det for det meste være 40 cm dype hyller. Det er et ganske smalt rom. Om vi skal ha fryser der er ikke bestemt siden fryseren avgir ganske mye varme. Det vi skal ha, er alt av resirkulering, kjøkkenmaskiner/redskap, endel tørrmat og hermetikk og sikkert mye mer som jeg ikke har oversikt over.
Det er imidlertid delte meninger om hvor oppvaskmaskinen bør stå. Jeg har fått det for meg at det ville vært supert å ha den rett bak døren på grovkjøkkenet. Dette er tydeligvis en uvant tanke for folk, for mange fatter ikke at det kan være praktisk - heller ikke min "partner in crime". Men en stor del av motivasjonen for å ha et rom bak kjøkkenet, er jo for å få vekk rot fra det åpne kjøkkenet. Hvis vi likevel skal ha vaskemaskinen der, så er jeg redd vi ikke kommer til å bruke vasken på grovkjøkkenet likevel. Samtidig skjønner jeg jo innvendingene med at det blir mer tungvindt å sette på plass rene kjørler når skapet ikke står i samme rom som oppvaskmaskinen. Likevel tenker jeg i dag, uten noe som helst empiri, at dette er en god idé. Det er jo ikke langt til nærmeste kjøkkenskap på andre siden!
Jeg trenger deres vurderinger og erfaringer på dette, og gjerne andre tips til innredning og bruk.
I vårt kommende hjem ønsker jeg meg et grovkjøkken! Det er planlagt slik at grovkjøkkenet har inngang rett fra kjøkkenet (se plantegning). En liten justering er imidlertid gjort på denne planen da vegg/skyvedør skal trekkes frem slik at fronten på høyskapene på kjøkkenet kommer i flukt med veggen/døren til grovkjøkkenet bak.
I grovkjøkkenet er det planer om en utslagsvask og benk langs ytterveggen. Ellers skal det for det meste være 40 cm dype hyller. Det er et ganske smalt rom. Om vi skal ha fryser der er ikke bestemt siden fryseren avgir ganske mye varme. Det vi skal ha, er alt av resirkulering, kjøkkenmaskiner/redskap, endel tørrmat og hermetikk og sikkert mye mer som jeg ikke har oversikt over.
Det er imidlertid delte meninger om hvor oppvaskmaskinen bør stå. Jeg har fått det for meg at det ville vært supert å ha den rett bak døren på grovkjøkkenet. Dette er tydeligvis en uvant tanke for folk, for mange fatter ikke at det kan være praktisk - heller ikke min "partner in crime". Men en stor del av motivasjonen for å ha et rom bak kjøkkenet, er jo for å få vekk rot fra det åpne kjøkkenet. Hvis vi likevel skal ha vaskemaskinen der, så er jeg redd vi ikke kommer til å bruke vasken på grovkjøkkenet likevel. Samtidig skjønner jeg jo innvendingene med at det blir mer tungvindt å sette på plass rene kjørler når skapet ikke står i samme rom som oppvaskmaskinen. Likevel tenker jeg i dag, uten noe som helst empiri, at dette er en god idé. Det er jo ikke langt til nærmeste kjøkkenskap på andre siden!
Jeg trenger deres vurderinger og erfaringer på dette, og gjerne andre tips til innredning og bruk.
vil du virkelig ha en vanlig komfyr hvor du må bøye deg ned for alt som skal ut og inn av ovnen?
vask på 60 cm betyr vel kun en kum. ikke ideelt mener jeg.
grovkjøkkenet,
disse 40 cm hyllene, skal disse stå på gulvet og opp? dersom ikke. gjør det så får du mer lagringsplass og kan dermed bruke ene høyskapet fremme til steikovn.
tror jeg hadde plassert fryseboks i øvre del og droppet oppvaskmaskin og vask der inne. prioriter heller dobbel vask på kjøkkenet.
Vår vurdering for å ha grovkjøkken: Man behøver ikke å rote til vanlige kjøkken ved krevende oppgaver,feks partering av rein,elg eller fisk i større mengder.........
Fryser ok å ha der, lett å legge vakuumpakket mat der......
Her kommer "viktigste" faktor med grovkjøkken:
Det er absolutt nødvendig med egen dør rett ut, for å transportere maten på enkleste måte...Helst tilgang med bil.....kort vei å bære uten å grise til resten av huset......
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Finnmark4ever: det er kanskje ikke helt presist å kalle dette et grovkjøkken, men heller en utvidet bod med vask. Det er ikke så mye slakt som vil finne veien til dette rommet, men håpet er at rommet kan hjelpe oss til å holde mer orden på kjøkkenet.