84    4    0  

Unngå fuktighet i laminat benkeplate etter utskjæring

 36     0
Heisann! 

Har akkurat skjært ut til koketoppen, og lurer på om jeg trenger å smøre kantene på laminatplaten med noe, før jeg setter i toppen? 
Tenker på fuktighet. 

Skal skjære ut til vasken også, samme spørsmål gjelder der. 

Forslag til produkter jeg evt trenger settes pris på. 

På forhånd takk for hjelpen. 
Unngå fuktighet i laminat benkeplate etter utskjæring - IMG_20190904_134332.jpg - Vodoo

   #1
 2 917     Akershus     0
Rundt koketoppen skal det normalt ikke komme noe fuktighet, det jeg imidlertid har gjort noen ganger er å dra på et tynt lag med silikon for å lukke snittet.

Vedrørende tilsvarende hull for vask: Her er det selvsagt mer relevant, men alle vaskene *jeg* har montert har enten hatt påmontert en slags pakning eller har kommet med en rull med noe man skal legge på selv. Uansett blir resultatet at dette blir tett når festebrakettene skrues til.

Med det sagt, dersom du trenger (for å få ro i sjelen), kan du gjøre det samme her, dra på en tynn film av silikon på snittflaten.


.Thag
Signatur
TSt
   #2
 7 073     0
Har grunnet og lagt på silikon på et par prosjekt for å være 100 % sikker.  I allfall 30 år siden på det første og ikke tegn til noe selv om det i dag er eldre person som nå bor der og som nok søler noe mere vann enn tidligere.  
   #3
 6 572     Akershus     0
Jeg mener å huske at IKEA blant annet spesifiserer at kantene på denne typen hull skal forsegles med silikon, så det har jeg gjort. Mulig det kun gjaldt utsparringen til vasken, men tror jeg gjorde det ved induksjonstoppen også. Det koster så lite å gjøre det Smile
Signatur
TSt
   #4
 7 073     0
En må passe på at det kan varmere her men med induksjon topp så er det trolig ikke noe problem. Overtok et brukt kjøkken og der var det nesten tatt fyr i benkeplate i kanten på koketopp. Syntes ikke fra oversiden. Når jeg skal ut til induksjonstopp forsvant dette men ellers hadde jeg vært redd.