9,196    17    8  

Vurderer en stor oppvaskkum

 21     1

Høres så fantastisk ut å kunne få hele stekebrettet oppi, og ikke minst store gryter. Er det så kjekt å ha stor oppvaskkum som jeg innbiller meg? I dag har vi  1 1/2 i stål, og synes det er for lite.
Jeg har sett litt på disse to jeg linker til under, men innerst inne frister det mest med den som har avrenning. Bruker avrenningen mye på den kummen jeg har i dag, derfor er jeg litt redd for at jeg kanskje kommer til å angre om jeg ikke tar det... Noen som har en av disse vaskene forresten?

http://www.blanco-germany.com/en/int/kitchen_sinks/product_catalogue_sinks_int/sink.html?sid=01010096_1401089995308

http://www.blanco-germany.com/en/int/kitchen_sinks/product_catalogue_sinks_int/sink.html?sid=010100941

KE
   #2
 3,673     Hordaland     1
Det er helt sikkert fantastisk å få hele stekeplaten nedi men jeg må ærlig talt innrømme at det ikke ble prioritert hos oss. Jeg skal forklare hvorfor.
Hos oss ligger vaskerommet vegg i vegg med kjøkkenet, det er derfor bare 4 meter fra stekeovnen til vasken på vaskerommet. Vi har tidligere hatt 1,5 vask og den halve vasken har stort sett bare samlet på rot, vaskekoster, zalo og kanskje litt salatrester i bunnen...
Vi vasker sjelden opp manuellet, det går stort sett i maskinen. Men av og til når man har hatt besøk er det ønskelig å ta en manuell oppvask for å bli ferdig samme kvelden, da er det kjekt å kunne ta den oppvasken uten å måtte fylle vann flere ganger. Vi ønsket oss to "store" vasker istedet, altså to like da. Benkeskapet var allerede kjøpt inn og det er 80cm bred. Bianco var den eneste som kunne levere to like store vasker i ett slikt skap så det ble en slik.
Det vi også opplever er at den ene vasken holder massevis til daglig bruk, den andre vasken bruker vi for tiden for å legge baby-flasker og ligende nedi. Har ett skjærebrett i glass liggende over dette slik at vi skjuler den ene vasken, det gir ett ryddigere kjøkken.
Når jeg kikket på vasker var kjøkkenet allerede bestillt, vi så da at 90cm benkeskap hadde mye bedre uttvalg når man skal ha to like vasker så vurder det hvis du kan.
Vær også obs på at det tar lengre tid å fylle opp en stor vask enn en middels, og forbruket av vann er jo også gjerne unødvendig. Se også på dyben på vaskene, det gir volum også uten at du nødvendigvis må fylle hele, her er den vi valgte:
Vurderer en stor oppvaskkum - 97_673028035.jpg - Byggmadam
   #3
 705     Vestlandet     0
Jeg tenker veldig likt som deg, Byggmadam. Synes også det virker praktisk med stor oppvaskkum samtidig som jeg føler jeg trenger avrenning. Vasker opp en del for hånd, men synes det ser penere ut uten avrenninsgbrett. Skulle gjerne også hatt en liten kum ekstra som kunne blitt brukt til skylling når den store er fylt med oppvaskvann. Av dine hadde jeg valgt den første pga avrenningen.
   #4
 135     Oslo     0
Vi setter enormt pris på at vi valgte dyp og bred oppvaskkum. Har også fra Blanco. Steinplaten ift vannsøl er også å anbefale. Vi har ikke savnet avrenning med denne setupen Smile

Vurderer en stor oppvaskkum - 20151004_111223.jpg - Byggmadam
KE
   #5
 3,673     Hordaland     4
Vi kjøpte løst avrenningsbrett så vi kan velge å ha fremme eller ikke, på denne renner vannet ut i kanten, følger rennen rundt og slippes ut en forsenkning på ene siden, brettet legges slik at forsenkningen er innenfor vasken. Vi bruker den kun når vasker opp for hånd siden vask nummer to også fungerer som avrenning. Blanco sine vasker er god dybde på.
Vurderer en stor oppvaskkum - f5479d06a550419aaebe2dcf89532ce4.png - Byggmadam
   #6
 343     0
Vi har stor kum med avrenningsbrett. Får hele stekeplata nedi. Trives godt med den løsningen. Husker ikke hvilken leverandør, kan finne det ut...

   #8
 705     Vestlandet     0
Lur løsning med avrenningsbrettet, KE! Det må vi vurdere.

Har du et bilde av vaskekummen montert på kjøkkenet, Rajliv?
   #10
 8     0
Trenden viser at flere og flere vasker stort sett alt i oppvaskmaskinen og benytter kjøkkenvasken kun til store gjenstander som stekbrett og kjeler.
En ekstra stor kum er for mange en god løsning enten med eller uten rillefelt.
Rillefeltet på vasken er å betrakte som en del av våt-/arbeidssonen på vasken. Den kan være god å ha når man står og forbereder råvarer, eller når oppvasken skal tørkes.

Det viktigste man gjør ved valg av en ny vask er å tenke gjennom hva du skal bruke den til.
Praktisk tilbehør som skjærefjel og skylleskål gir en ekstra god funksjonalitet og arbeidsflyt ved vasken.

Bygg Reis Deg messen på Lillestrøm arrangeres 14.-17. oktober og her vil du blant annet finne flere utstillere av kjøkkenvasker med tilbehør.
Ønsker du å se BLANCO ELON XL 8S, vasken du linket til, kan du gjøre det på stand nr B05-01.

Lykke til.

Hilsen Bente hos NIBU


Høres så fantastisk ut å kunne få hele stekebrettet oppi, og ikke minst store gryter. Er det så kjekt å ha stor oppvaskkum som jeg innbiller meg? I dag har vi 1 1/2 i stål, og synes det er for lite.
Jeg har sett litt på disse to jeg linker til under, men innerst inne frister det mest med den som har avrenning. Bruker avrenningen mye på den kummen jeg har i dag, derfor er jeg litt redd for at jeg kanskje kommer til å angre om jeg ikke tar det... Noen som har en av disse vaskene forresten?

http://www.blanco-germany.com/en/int/kitchen_sinks/product_catalogue_sinks_int/sink.html?sid=01010096_1401089995308

http://www.blanco-germany.com/en/int/kitchen_sinks/product_catalogue_sinks_int/sink.html?sid=010100941Signatur