130    9    0  

Gardena Sileno Life 1000 m2 i gammel eplehage

 1 096     Østfold     0
Trenger en tråd for å logge mine erfaringer med robotgressklipper.
Har utsatt dette i flere år, for jeg skjønte at det ville bli et prosjekt å klargjøre hagen for noe slikt.

Kjøpte denne fra Clas Ohlson. Valgte 1000m2 kapasitet, selv om hagen er nærmere 700m2, dette siden  det er masse hindringer og smale passasjer

Gardena Sileno Life 1000 m2 i gammel eplehage - 9676632948766.jpg - Shrek

  (trådstarter)
   #1
 1 096     Østfold     0
Medfølgende rull med 200 m tråd var ikke nok til en runde med begrensningskabel, langt mindre guidekabel.
Finn.no sitt kart sier 212 meter, og det tror jeg stemmer ganske godt med realiteten.
Da må også arealet på ca 700m2 være ganske riktig.
Ladestasjonen er til høyre, rød linje er tenkt guidekabel som skal ende innerst i den trange passasjen helt til slutt.


Gardena Sileno Life 1000 m2 i gammel eplehage - Gressklipper.PNG - Shrek
HSt
   #2
 28 162     Lillestrøm kommune     0
Er guidekabel lang ? Den må ikke gå oppoverbakke i retning ladestasjon så hos meg er guidekabel bare i den lave delen av Hagen. Guidekabel trenger den kun å finne når den skal hjem og for å fordele start punkt
  (trådstarter)
   #3
 1 096     Østfold     0
Jeg har valgt å lage en U-form på hagen, for det er mange trange passasjer i området med uteplass og busker (mikke-mus-ørene på bildet) men den trange passasjen i overkant er viktig å få klipt, så jeg tenkte den skulle deles i to og bli sluttpunkt for guidekabelen, for jeg var redd det ville bli for trangt for en passasje der.
TSt
   #4
 9 152     0
Jeg ville hjulpet den ut i det store "havet" med guide kabelen og avsluttet den der.  Ellers ville jeg aldri bare rundet opp arealet litt men rundet forbi neste modell med robot klipper når en velger størrelse.  Det er fordi de i beregning på hvor mye den kan klippe beregner flere lade sykluser for å ta hele.   Har en mye å gå på vil den lettere ta over alt ved at den ikke stadig må hjem til lading og starte på nytt.  Det går forhåpentligvis bra hos TS men i steder med mye mere fuktighet kan dette være problem.  Jeg passer robot klipperen for en bekjent oi ferie tid av den grunn siden den sliter ut plenen rett foran ladestasjonen når den har mange turer innom der hver dag.
  (trådstarter)
   #5
 1 096     Østfold     0
Det hele blir behørig dokumentert her
Sjansen for at den finner frem til nordhjørnet ofte nok uten guidekabel tror jeg blir liten, så jeg tenker flere startpunkter, f.eks slik:
Gardena Sileno Life 1000 m2 i gammel eplehage - 20210408_180708.png - Shrek
TSt
   #6
 9 152     0
Det er jo såpass stor avstand mellom den store øya i midten og utstikkeren fra huset. Bare den treffer denne åpningen vil den havne inn her. Det er heller om den trenger den for å finne fort nok hjem igjen når den trenger lading. Men det kan jo være at det er en del faste hindre her som vi ikke har forstått og som at det er beregnet at den skal kjøre på.
  (trådstarter)
   #7
 1 096     Østfold     0
Tror det blir en liten timelapse  video av installasjonen etter hvert, vanskelig å se for seg ja.

Studerer manualen, og man kan sette 3 startpunkt langs guidekabelen.

  (trådstarter)
   #8
 1 096     Østfold     0
Første forsøk på å kalibrer guidekabel viste at det er for trangt. Skulle vært helst 1.35 meter til høyre for kabelen når roboten går ut.
Under trampolina gir den opp og begynner å klippe.

  (trådstarter)
   #9
 1 096     Østfold     0
Fikk beskjed i Gardena Appen på telefonen at roboten trengte en firmware oppgradering, som involverte en torx t20 skrutrekker, en pc og en av de gammeldagse usb kablene som man bruker på scanner og printer. Det gikk bra, men roboten la igjen masse gress på bordet så jeg ba støvsugeren om hjelp: