4 879    53    3  

gressklipper bruker lang tid på og komme til full effekt

 491     0
har en 3 år gammel gressklipper mccullochhttp://www.mcculloch.com/no/products/lawn-mowers/m53-190awfepx/
saken er den at når jeg starter den så bruker en 1-2 minutter til og komme opp til full effekt.
prøver jeg og klippe før det stopper den bare.

det var en episode i fjor der jeg ikke fikk start på den så jeg tok av luftfilteret så startet den, satt tilbake luftfilteret etter det så har den startet.

siden den bruker lang tid på og komme opp på full effekt kan det være tennpluggen?
lite olje, luftfilteret? som sagt det tar 1-2 minutter så virker den  perfekt. problemet er bare når den er rå.

 når den er varm starter den uten problemer.
trenger noen tips på ting jeg kan prøve så den er i tipp topp stand til sommeren.
 
en annen ting er det at når jeg klipper og bruker selvgående fremover og slipper denne for da og dra den bakover så står hjulene med drift bomfast så jeg må stoppe klipperen for så vri løs hjulene.

vis jeg kjører med trekk fremover så løsner dem men ikke når jeg slipper selvtrekk og drar den bakover. kan det være noen rust, dårlig smøring eller er det mulig og justere reimen på klipperen


   #1
 6     0
Hei,

Kan ikke svare deg på hvorfor den er treg i begynnelsen... Men, når det gjelder drift på hjulene, så.. Slipp opp selvdrift staget, og dytt klipperen manuelt forover litt, så kan du dra den tilbake, uten at hjulene låser seg.
  (trådstarter)
   #2
 491     0
Det kan jeg prøve. Må vel bare innse at jeg har kjøpe en dritt klipper. Men har dessverre ikke råd til en honda klipper nå så jeg håper denne mcculloc klipperen holder noen år til. Men til klipperen forsvar så stod den ute under snø vinteren 14/15. Så sikkert derfor el starten sluttet og virke og sikkert derfor det har blitt så mye problemer med den
   #3
 1 061     Jevnaker     0
Er det mye dritt i luftfilteret?

Hvordan ser olja ut?

Sjekket tennplugg? Hvordan ser denne ut?


Når det gjelder Honda så kjøpte fattern, bestefar og deres felles nabo en hondaklipper rundt 1980. De klipte dems 3 plener hvert år siden da og nå har jeg overtatt den. Eneste reperasjoner som er gjort på den utenom normalt vedlikehold er å sveise klippepanna på den etter diverse pukk som har flydd igjennom. Og den ryker litt blått det første minuttet etter oppstart.
Med andre ord: Honda klipper er verdt hver krone Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 491     0
Funnet ut at jeg ikke gidder og rote med den, kommer til og investere i en Honda den til 6000. Det jeg har råd til når skatte pengene kommer. Men lurte på når man skal spyle under kan man legge den på siden? Vis ja hvilken side?
   #5
 356     Hedmark      0
Den har en form for autochoke. Den gjør at den ikke vil gå helt ordentlig før den har fått litt temp.
Jeg har også tilsvarende å den er oppfører seg sånn ca likt (min er hakket mindre).
Som med alle motorer bør de ikke belastes før de har fått litt temperatur, så det å kjøpe ny klipper pga det her mener jeg er bortkastede penger, men har du lyst har du lov selvfølgelig.
Hvis den har stått lenge uten lading så er garantert batteriet flatt. Det skal kobles ifra (og helst lades opp) om den skal stå i lengre perioder

Plasten på disse vil jeg si at er det som i hovedsak skiller de fra dyrere konkurenter, for den er ikke allverden.
  (trådstarter)
   #6
 491     0
El starteren virker ikke lengere. Ladet batteriet men ukke noe liv u den. Vet den har autochoke, men dette var aldri et problem før i fjor.
HSt
   #7
 25 422     Lillestrøm kommune     0
Olje i luftfilter ? Det blir samme effekt som Choke. Hvis du ikke overholder krav til vipperetning/vinkler på stigning er det fort gjort å få olje i luftfilteret. Hvis Autochoke er basert på noe fjærer og annen smurt leamikk så kan stivt fett/evt møkk gjøre at alt går tregere tilbake til "normaldrift".

   #8
 5 979     Finnmark     0
Hadde en bensindrevet billig kantklipper som begynte å bli tungstartet og gå ujevnt etter ca ett år.......oppdaget at slanger til forgasser var morken allerede( kvalitet?).......Så det kan jo være slikt som "spøker" også!
Signatur
   #9
 1 144     Norge     0
Har også en Mcculloch gressklipper som TS, men en mindre modell. Måtte bytte plugg etter ca 3 gangers bruk, mistenker det var noe gale med den allerede som ny. Symptomer var fjusking og svart røyk ut eksospotta. Byttet plugg og den har fungert bra i fire sesonger, selv om det heter seg at man skal bytte plugg hvert år.

Å svart male er merke selv om at man ikke tar vare på ting, er for meg en gåte.
Skal ikke påstå at Mcculloch er et topp merke, for det er det heller ikke. Tar man vare på ting så holder den overaskende lenge.
   #10
 277     Telemark     0
Funnet ut at jeg ikke gidder og rote med den, kommer til og investere i en Honda den til 6000. Det jeg har råd til når skatte pengene kommer. Men lurte på når man skal spyle under kan man legge den på siden? Vis ja hvilken side?

Du kan legge den på siden, med eksosen ned og luftfilter opp (Honda iallefall)