15,066    16    0  

Hvilken type gressklipper?

 342     Rett utenfor Oslo     0
Den gamle klipperen begynner å ha gjort jobben sin. Kun ett av tre motorfester igjen så nå må jeg holde blokka nede med foten når jeg drar i snora for at ikke kniven skal kile seg mot toppen Smile.  Kunne sikkert gått på med epoxy og dritt men etter 25 år skal den få avløsning.

Spørsmålet er hva slags klipper jeg skal kjøpe.  Har vel ca 800kvm plen, ganske oversiktlig men med en del busker og hekkeplanter jeg må rundt. Tomta er ikke flat men ikke voldsomme utfordringer.

Har frem til i år har jeg kjørt med oppsamler og fylt en halv henger hver gang.  I det siste har jeg klippet uten oppsamleren og tatt vekk det verste med rake etter noen timer - da blir det kun en til to sekker som lett går i bagasjerommet.

Sånn sett er jeg fristet til å kjøpe en som har bioklipp og heller gjøre jobben litt oftere.  Kan være praktisk å kjøpe en som både har dette og oppsamler, men stor oppsamler er i så fall en hit da det tar _mye_ tid å tømme den ofte.

Tror jeg kan klare meg med 46-isj cm bredde, de større blir fort tunge å operere.

I dag justerer jeg høyde med en enkelt spak.  Hurtig og praktisk, særlig fordi det er en del grøfter og knauser jeg skal over og rundt.  Overlever sikkert å dra i fire spaker, samt at det gir større fleksibilitet, men...

Når det gjelder merke har jeg en viss forkjærlighet til Honda, men de er svinaktig dyre.  På hytta har vi en utgave som har vært mer dirftssikker enn man kan forvente.  Starter alltid på første trekk og går som ei klokke.  Stor oppsamler og pent resultat.  Det er også praktisk å kunne ha motoren i gang uten at kniven snurrer.

Noen som kan dele sine erfaringer med meg og sogar foreslå modell og innkjøpssted?  Jeg bor i stor-oslo og er en sucker for bargains Smile.



/t

   #1
 1,292     Ålesund     0
Jeg synes igrunn du nevnte svaret selv jeg - Honda :D
Jeg har ikke hondaklipper selv, men faren min har, og de gangene jeg har prøvd den så føles det som om den aldri må tømmes. Tror den kutter opp gresset i så små biter at det blir godt komprimert i oppsamleren.
De koster jo litt mer, men 3 av naboene til foreldrene mine har hatt honda i over 20 år, og på den tiden har faren min hatt et par partner gressklippere og en annen før han kjøpte honda. De koster mer i innkjøp, men er billigere enn mye annet på lang sikt.. Neste gang blir det i alle fall en honda på meg, hvis jeg ikke går for en robotklipper da ;D
   #2
 86     Akershus     0
Honda er klart å foretrekke. Legg i litt ekstra kroner du..
Signatur
   #4
 265     0
For min del er det kun 2 alternativer: Honda eller Klippo. Solide klippere som alle jeg kjenner er fornøyde med! Klippo er ofte brukt av parkvesen etc fordi den tåler mye. Prøvde meg på Stiga på hytta for 5-6 år siden, den varte kun 1 sommer før den havnet på fyllinga.

Bioklipp er ett must, både for å slippe å kjøre gress på fyllinga, og fordi plenen har bruk for næringsstoffene fra det klippede gresset. Tror det med å samle opp gress ofte gjøres fordi folk tror man MÅ gjøre det, men ved mindre plenen er veldig lang så merker man ikke noe til gresset som ligger igjen nedimellom. Kjøp heller en Honda eller Klippo uten masse tilleggsutstyr, enn en billig klipper med masse stæsj!
  (trådstarter)
   #5
 342     Rett utenfor Oslo     0
He he, ingenting er som klar tilbakemelding Smile.

Sjekker modeller på www.berema.no og lurer på hvor prduksjefene har tankene sine når de lager modellbeskrivelser og brosjyrer.  Umulig å sammenlikne, inkonsistens mellom beskrivende tekst og faktatabell, intetsigende modellnavn, etc, etc.

Skal ikke være lett...
   #6
 3,258     Akershus     0
Når det gjelder dette med bioklipp eller ikke så tror jeg vel at alle modeller er kombi, dvs du velger selv om du gidder maset med oppsamler, eller ikke.

Når det gjelder bioklipp så har jeg tenkt følgende. Hvor mange kilo frakter man vekk fra plenen i året, hvor mye i løpet av 10 år. Så slår tanken meg, er det bra eller dårlig å føre biomasse bort? Jeg tror plenen har godt av å selvgjødsle seg, og det mener vel de som kan slike ting også.

Alt arbeidet med stans/start og bortkjøring av gress utgjør mer mas enn at man må klippe litt oftere.

Og det er kjekt å kunne bruke oppsamler hvis man har latt gresset gro for langt.
Signatur

   #8
 22,342     Akershus     0
Denne testen sier lite om hvor lenge de holder. Jeg synes en del klippere er forferdelig dårlig laget. Det er egentlig bare "proff" klipperene jeg synes har vært bra. De jeg har vært fornøyd med er Stiga, Husquarna og Klippo pluss noen gamle Norlett (70-80 talls) maskiner. "Billigmaskiner" har jeg bare hatt problemer med. Selv de fra Stiga og Husquarna. Det er ikke artig når motor løssner eller hjul faller av... (Jeg har ikke erfaring med Honda)
   #9
 142     namsos     0
jeg ville ha kjøpt en partner klipper på byggmakker. med bio. har en selv som heter flymo(har hjul). da jeg kom på byggmakker så er partner klipperen identisk bare litt billigere og annen farve:) min har B&S motor på 4,5 hk og 51 cm klipperbredde. den er utrolig lett og starter hvær eneste gang. den får du til under 3000 kroner. men siden du har så stor plen så ville jg ha gått opp en motorstørrelse(5,5hk=4500kr tror jeg) siden den blir litt svak når den får tak i mose.

http://byggmakker.no/?module=Articles;action=ArticleFolder.publicOpenFolder;ID=697/
Signatur
   #10
 7     0
Vår Honda HBR-535 varte i 11 sesonger før reimen til fremdriften røk (ukentlig klipp av tre plener på tilsammen 2,5 mål). På verkstedet fikk jeg tak i ny reim men ingen visste hvordan den skulle monteres. Det endte med at jeg forsøkte å montere den selv. Da var det gjort, fikk ikke satt sammen motoren og chassiset igjen etterpå reimen var på plass. Skulle selvfølgelig ha latt den være i fred og hatt en klipper som klippet (dog uten framdrift).

I år kjøpte vi en ny Honda HRX 537 VK. Dette er en relativt stor klipper med 53 cm klippebredde. Den har både oppsamler og dobbelt knivsett for bioklipp. På 6-10 dagers gress fungerer bioklippen utmerket, mens på lengre gress er oppsamler å foretrekke. Oppsamleren har god plass og er lett å tømme. Fremdriften er regulerbar slik at det er mulig å avpasse farten til klipperen. Motoren kan gå selv om oppsamler tømmes, noe jeg ikke har funnet på andre privat-marked klippere de siste to sesongene. Vil tro at dette sparer startsnoranordningen for en del slitasje.

Anbefalingen min blir å kjøpe en dyr klipper du er fornøyd med og gjør det trivelig å klippe gresset, ha den i mange år og spare deg for irritasjon over en billig klipper. På den andre siden ligger argumentet med at du kan få to klippere fra de vanlige merkene som Partner/Jonsered osv. for samme prisen som en Honda-klipper. Da er det mulig å bytte ut klipperen om den blir ødelagt fortere enn en Hoda-klipper.