170    6    0  

Ødelagt batteri på Husqvarna Automower 315X

 241     0
Jeg har en Husqvarna Automower 315X fra 2019. Denne stopper opp etter kort tid, og ifølge forhandleren er det batteriet som må skiftes ut.

Imidlertid får de ikke inn batteri før tidligst uti juli en gang, og jeg finner heller ingen nettbutikker med originale batterier.

Derimot finner jeg uoriginale batterier på nett, men forhandleren advarte meg mot dette.

Å vente til langt uti juli er uansett ikke et alternativ. Til det vokser plenen litt for mye på denne tiden av året.

Er det noen som har gode erfaringer med uoriginale batteri (i så tilfelle hvilken type?)? Er det alternativt noen som vet hvor jeg kan få kjøpt et originalt batteri til 315X? Da kan jeg få forhandleren min til å skifte det for meg.

   #1
 84     0
Du bør ta med deg det opprinnelige batteriet til en butikk som selger batterier til forskjellig bruk. De bør kunne anbefale et batteri som passer både fysisk og m.t.p. startstrøm og annet.

Ta først et bilde av det gamle batteriets etikett, så har du det til neste gang du må bytte batteri. Nyttig fordi det nye kanskje ikke har nøyaktig de samme egenskapene.
   #4
 3 046     Vestlandet     0
Bra det ordna seg. Det kan se ut som 5 18650-batterier i serie, og så er det nok en bms inni der. Karlsen batteriservice (og flere andre selvsagt), kan trolig bygge et nytt sånt med nye celler - og gjenbruke kontakten og evt bms.
   #5
 1 358     Oslo     0
Fint hvis du har funnet et batteri!
Men husk at du må få "riktig/tilstrekkelig" batterikapasitet. Det batteriet du viser til i innlegg #2 har bare 2Ah. Sjekk kapasiteten på ditt originale batteri.

Jeg ser det leveres 3,4 Ah-batteri til 315X. Dette batteriet er jo absolutt å foretrekke.
Siste redigering: 16. juni 2022 18:01:42 av bergho
Signatur
   #6
 263     0
Kjøpte nytt i fjor på batteriexperten.com.
Fungert strålende siden i fjor sommer. Har en 430x