282    5    0  

Partner gressklipper - start og turtallsproblemer

 408     Norge     0
Hei

Har en Partner gressklipper med en Briggs og Stratton 450 motor. Primer med 3 pump og den starter - men dør etter 2-3 sekunder. Løsningen er å stramme opp fjæra vist på bilde 2 ved å vri den på andre siden av festet. Starter og går da med et rimelig høyt turtall, men med ujevn gange - turtall varierer. Etter 30 sekunder kan jeg slakke fjæra igjen og turtall går ned til normalen - men den går fortsatt ujevnt og jager på turtallet. Noen forslag til hva som kan være feil?

Partner gressklipper - start og turtallsproblemer - IMG_4651.JPG - tommy_sn
Partner gressklipper - start og turtallsproblemer - IMG_4652.JPG - tommy_sn

   #1
 2 581     I huset mitt     0
De fleste gangene disse motorene jager på turtall er vel problemet at leamikken rundt turtallsjusteringen er treg eller noe.
Kan jo være at det er fullt av gress eller dritt?
   #2
 2 668     Vestlandet     0
Ta av luftfilteret og starthuset. Denne typen regulerer ved hjelp av luft fra vifta på svinghjulet tror jeg. Da ligger det i såfall en "flao" av plast ved siden av svinghjulet. Sjekk at overføringene år lett, også under luftfilteret.

Men det kan godt være forgasserproblemer altså.
  (trådstarter)
   #4
 408     Norge     0
Det hjalp noe å rense der, samt å stramme opp den ene av de to fjærene som sitter der inne. Er ei stor og ei lita fjær - flyttet festet på den lille 2-3 mm og det hjalp. Fortsatt ikke perfekt, men bedre.
Hva er grunnen til at det sitter to fjærer der som tilsynelatende har samme funksjon? De er festet samme sted der bevegelsen er.
   #5
 2 668     Vestlandet     0
De to fjærene jobber med hvert sitt lastområde, tror jeg. Søk på briggs classic governor springs adjustment, eller noe sånt.