398    7    2  

Plastkniver til kantklipper: I vann?

 188     0
Da jeg kjøpte en Stihl kantklipper i fjor, sa ekspeditøren at: De små knivene ( oransje av plast) holder seg mye bedre, hvis de ligger oppi en skål vann når de ikke er i bruk.

Er det riktig? Og betyr det at alle knivene ( altså de som er i reserve) som ikke blir brukt på lenge, også med fordel kan ligge i vann hele tiden?

HSt
   #2
 25 422     Lillestrøm kommune     0
Usikker på dette, men plast inneholder mykemiddel som gjør at den ikke blir sprø. Har de funnet en teknikk det mykemiddelet ikke forsvinner ? Har silk opphengsklype system fra Europris, der blir plasten sprø etter ca 1år og fester til klyper o.l knekker, Jeg antar mykemiddelet her er blitt borte
   #3
 5 111     Sørnorge     0
Det kan jo være en interessant test å legge et par klyper i en boks med vann, og et par i en lik boks uten vann, og et par som ikke ligger i boks i det heletatt, og se om det er noen forskjell på dem etter et år.
jaf
   #4
 4 793     tromsø     0
Er det ikke bare en plast reim ? Jeg har prøvd å montere litt kraftigere reim. De selges jo i forskjellige dimensjoner.
HSt
   #5
 25 422     Lillestrøm kommune     0
Noen kantklippere har små plastarmer/kniver i stedenfor tråd
   #6
 77     Vestfold     2
Plasten som blir brukt her er stort sett en nylon (PA66) som er modifisert med gummi og denne plasten blir mye seigere når den inneholder vann opp til ca 6% men plasten blir også mye mykere. Så lenge plasten ligger åpent så vil den trekke til seg vann i fra lufta så om sommeren vil den inneholde mere vann enn om vinteren.

Plasten tar ikke skade av å ligge i vann men det viktigste er å ikke lukke posen slik at fuktigheten fra lufta kommer til knivene.