396    8    0  

Robotklipperen melder "over grense"

 4     0
Min worx robotklipper stoppet plutselig i dag og meldte "over grense" Det blinket ikke grønt på laderen så begrensningskabelen er ikke røket. Når den melder "0"=tilbakestill skjer det ingenting, displayet viser bare samme meldingen. Den stoppet på kabelen eller litt utenfor denne, men kabelen er nedgrodd og ikke skadet. Jeg la denne kabelen i fjor, og den stoppet et sted hvor det er en trang passasje på knapt en meter. Jeg er vant med stopp og trøbbel ettersom jeg har en vrien plen og var slurvete med monteringen i fjor. Det har etterhvert gått seg til i år, men så kom denne bråstoppen i dag. Jeg har slått strømmen av og på og har en mistanke at det er selve føleren under klipperen det er noe galt med eller softwaren i selve klipperen. Noen som kan gi et godt råd?

   #1
 1     0
Hei.
Har du funnet ut av problemet ditt? Nå har jeg tilsvarende problem og finner ikke ut hvorfor den tror den er over grensen
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Den begynte å gå igjen dagen etter at jeg skrev det første innlegget. I går skjedde det samme, den stoppet i en smal passasje, melder "over grense" men nå vil den ikke starte igjen. Jeg skjønner ikke hva det er.
HSt
   #3
 25 422     Lillestrøm kommune     0
Nabo som har maken ? På Gardena har en bytt grensekabel signal valg i oppsettet

Jeg trodde den først fant grensekabel signalet når den nærmet seg men under installasjon lærte jeg at selv midt på plenen søker den etter signalet og vil ikke starte uten.
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Nabogrensa er langt unna, og naboen har en husquarna, så det er nok ikke det som feiler. Skal prøve å laste ned programvare og installere på nytt og se om det hjelper.
HSt
   #5
 25 422     Lillestrøm kommune     0
Nå ser jeg ikke fabrikatet ditt bare husk at Gardena i praksis er basert på Husqvarna teknologi. Om grense kabel signal kan være like vet jeg ikke
  (trådstarter)
   #7
 4     0
Nå har jeg funnet ut av det. Det er en smal passasje, kanskje smalere enn "lovlig" som den passerer de fleste ganger. Jeg mener å huske at begge gangene den har stoppet for meg og meldt "over grense" er samme stedet. Jeg har nå endret klippeområdene, og da ble den sitt gamle jeg igjen. (Jeg gjorde det kanskje sist også, men har glemt det)

TSt
   #8
 7 490     0
Da har det sikkert vært litt tilfeldig om du har fått feil eller ikke litt ann på posisjonen den har startet på passasjen. Fint du fant ut av det.