176    4    0  

Sliten sitteklipper - begynner å bli lei, er det noe å hente på å bytte?

 226     0
Hei,

Jeg bor på et lite småbruk. De siste 5 åra har jeg i tillegg til vanlig hageplen holdt gresset nede utpå innmark (tidligere beite), formålet har vært å holde gresset nede rundt felt vi dyrker grønnsaker og bær.  Jeg har en Jonsered LT13 med undersittende klippepanne og jeg begynner å bli mektig lei den.... Har vært mye reparasjoner i det siste og reima til klippepanne blir veldig fort slitt slik at den slurer. I tillegg rister og bråker det fælt. 

Jeg har nok ikke vært snill med den, siden jeg har klippet langt gress opp til knehøyde enkelte ganger. 

Vil det være noe å hente på å kjøpe en nyere modell av typen rider med klippepanne foran? Eller er mitt bruk såpass røft at de fleste klippere vil begynne å slite uansett?

 

   #1
 3 098     Vestlandet     0
Tror ikke du kan kjøre noe særlig mer gress gjennom med en rider av samme størrelse. Men de er mye lettere å manøvrere der det er trangt og mye busker.
TSt
   #2
 12 348     0
Viktigste er nok å klippe oftere eller skaffe seg utstyr som er bedre egnet som slå maskin. Det er jo når en overbelaster at remmen begynner å slure og da slurer den enda mer etterpå sp problemet blir selvforsterkende.
   #3
 3 098     Vestlandet     0
De kinesiske beitepusserne er billige. Enten for atv eller traktor.
  (trådstarter)
   #4
 226     0
Ja, har nok kjørt den for hardt. Skal klippe oftere heretter. Jeg har en liten veterantraktor med fingerslåmaskin, den bruker jeg på større områder.