94    3    0  

Viking iMow 632.1 (alt. Stihl 632)

 492     Møre og Romsdal     0
Hei,

Kjøpte oss ein Viking 632.1 tidligare i sommar, som oss forsåvidt er godt fornøgd med. Den ser ut til å klare skråninga mellom dei to nivåa på plenen vår godt, og det ser også ut til at den klarer å unngå flekkar som ikkje blir klipt.

Det oss derimot slit litt med, er når klipparen køyrer seg fast på eit hinder(i vårt tilfelle er det ofte leikeborga som oss bygde i fjor. Eg burde fått opp kabel rundt borga, men har ikkje tatt meg tid til dette enda). Når oss då prøvar å starte oppatt klipparen, trykkar oss "OK" og følger anvisningane på skjermen, klipparen visar at han er i automodus, og klipparen viser så "iMow klipper plenen" i displayet. Men klipparen startar ikkje å opp. Eg må gjenta denne prosessen gjerne 3-4 gangar før den endelig begynner å trille avgårde, og startar igjen. Nokon som har vore borti det samme?

Forstår det slik at klipparen er identisk med Stihl sin robotklippar, så tips frå eigarar av denne kan også brukast.

Tips mottas med takk Smile
Signatur

TSt
   #1
 7 490     0
Det vanlige med hindre den henger seg fast på er å sette noe foran disse et det ikke skjer. F.eks. en 2x4 på hver siden av beina på en trampoline på de delene av beina som nesten følger bakken.
  (trådstarter)
   #2
 492     Møre og Romsdal     0
Hei TSt,

Eg tok jobben med å grave trampolina ca. 20 centimeter ned i bakken før klipparen kom, det er eg veldig glad for no Smile

På leikeborga har eg også satt opp 2x4" slik som du nevner rundt heile, men problemet er at dei er montert litt for lavt, slik at klipparen klarer å klatre seg opp på 2x4'en med dekselet. Dette er ikkje noko stort problem, eg må berre heve 2x4'en litt til.

Men det at klipparen ikkje startar opp att på første forsøk virkar for meg som ein feil i softwaren. Tenkte å forhøyre meg her før eg spør på Felleskjøpet, har heldigvis garanti i neste to år enda.
Signatur
HSt
   #3
 25 422     Lillestrøm kommune     0
Jeg har brukt pallekarmer som midlertidige stengsel

Men til TS sitt spørsmål, på Gardena krever den å føle grensekabel signal selv om den er langt unna for å starte. Prøv å løfte den litt nærmere grensekabelen før du prøver å starte, går det da alltid bra så sliter den litt med å plukke opp signalet i starten.