24,703    9    2  

Timepris innleid selvstendig Tømrer

 40     1
Hei

Jeg fikk spørsmål om jeg ikke hadde interesse av å bli med en Tømrermester som older på for seg selv og jobbe for han. Han ville ikke ansette bare leie meg inn. Hvor mye må jeg da kreve pr. time for og oppnå f.eks en årslønn på ca 350 000,-

Det det er snakk om er at jeg kun jobber for han. Han tar seg av fakturering til kunde ansvar osv. Han sa også at han kun betalte timepris, ikke kjøring, utstyr osv, da betalte han meg heller mer pr time for at jeg holder egen bil, kjøring og utstyr selv.

Jeg ser for meg at jeg helst vil bruke regnskapsfirma for og få minimalt med kontorarbeid selv. Men sparing til pensjon, ferie, sykdom, skatt og moms må være med i regnestykket. Noen erfarne her som kan hjelpe meg med dette regnestykket?

   #1
 5,432     Akershus     0
Det var ikke lov å drive som selvstendig med kun én oppdragsgiver tidligere, vet ikke om dette er forandret i senere tid.

Smellen vil ikke komme på deg, men på han du fakturerer, som kan risikere krav om etterbetaling av arbeidsgiveravgift, feiepenger m.m.

....så vidt jeg har forstått....

Foerøvrig er det en viss fornuft i å ha sykeforsikring som gir deg 100 % etter 16 dager, 100% etter dag 1 er så dyrt at det knapt lønner seg hvis du ikke er mye syk. Du betaler en viss % av omsetning, står sikkert på NAV sine sider.

Husk at du ikke har noen form for arbeidsledighetsttrygd som selvstendig næringsdrivende, du vil også miste en del av fradragene som andre har på selvangivelsen. Du blir regnet som en kvise på samfunnets rompe, betaler kun en mengde skatt og avgifter uten å få særlig fordeler tilbake.
  (trådstarter)
   #2
 40     0
Er en del her som driver på dette viset, og virker som de gjør det ganske greit egentlig. Men ikke veit jeg betryggende å være ansatt, men fristene å bytte for og få en litt mer fleksibel hverdag pga livsituasjon.
   #3
 5,432     Akershus     0
Ja, jeg forstår det med fleksibel hverdag. Spørsmålet er hvor fleksibel den blir mht oppdrag.

Du bør foreta en vurdering etter hvor mange arbeidstimer du kan regne med å få gjennom året, hvor mye utgifter du har (gjeld m.m.).

Som nevnt forsvinner retten til arbeidsledighetstrygd den dagen du registrerer deg som selvstendig. Hva skjer om du ryker uklar med den ene oppdragsgiveren, eller han får mindre oppdrag. Da blir du den første salderingsposten. Kan du regne med å få oppdrag gjennom andre?

Har Tømmermesteren antydet hvilken timepris han regner som relevant?
   #4
 992     Østlandet     0
Det du bør tenke på er hvorfor tømrermesteren ønsker denne ordningen. Årsaken er enkel - den er bedre for ham fordi den gir ham mer fleksibilitet og mindre ansvar.

Hvis du skal ta på deg mer risiko enn et vanlig ansettelsesforhold, bør du ha en "risikopremie" i tillegg til at du får lagt av penger til pensjon, sykeforsikring, regnskapshjelp etc.

Du skal ikke se bort i fra at "rettferdig" timepris til deg overstiger det han egentlig skulle betalt deg som ansatt. Men, noen liker ikke administrasjon og vil heller ha lette tall å jobbe med for å kalkulere pris, så det kan godt tenkes dere finner en god løsning.
  (trådstarter)
   #5
 40     0
Har ikke snakket noe om pris med han. Vet om dette med rettigheter og risiko og sånn, Kan nok være fult mulig at jeg kan ta noen småjobber på egenhånd også, Jeg behøver vel ikke å bruke foretaket kun til tømrerjobber? Jeg vet at han har jobber i ca 1 år framover fra nå og så lege vinteren er i boks i byggebransjen så er det sjeldent noe problemer med oppdragsmengde.

Så jeg lurer fortsatt på hvor jeg må legge meg på timepris for og oppnå privatuttak tom tilsvarer 350 000 brutto for en vanlig lønnsmottager hvis man går ut ifra et vanlig årsverk? (tror det er 261 dager)

   #8
 5,432     Akershus     0
Den tråden hadde jeg droppet å lese. Der er det så mye faktafeil og fram og tilbake at en som ikke kjenner regelverket kan bli ør i hodet.