15,011    14    0  

13mm trykkfast isolasjon som tilsvarer 13cm styropor

 128     Oslo     0
Hei,
Jeg har gravd meg ned gjennom bettonggulvet på en 60 kvm kjeller i et murhus for å øke takhøyden og gjøre den iskalde kjelleren fin og beboelig. Planen er å isolere, ha vannbåren varme og steingulv eller fliser. Jeg skal nå velge hvilken type isolasjon jeg skal bruke når pukken er lagt.

Det virker som de lærde strides når det kommer til dette. Noen ber meg bruke isopor og sier at alt annet er waste of cash. Andre ber meg sverge trykkfast isolasjon. (Er dette synonym med XPS og styroform?)
De argumenter jeg har funnet hittil tilsier at jeg bør skaffe den trykkfaste. Men her er det vel mange typer/kvaliteter å velge blant..? Hva bør jeg speide etter her?

Jeg Googlet litt nå nettopp og fant et materiale jeg aldri har hørt om, som visstnok skal gi effekten av 13 cm styropor, selvom dette bare er 1,3 cm.
Dette høres altfor bra ut og jeg blir veldig skeptisk. Er det noe tull med dette? Kan jeg komme til å angre? Kanskje det består av bl.a. ukjente giftstoffer?? Er dette i det hele tatt utprøvd? "Bivirkninger"?

Er det NOEN her som har hørt noe om dette?
Skulle så gjerne visst om dette er noe å satse på, for centimeterne står høyt i kurs i kjellern min!

Her beskrives og selges det: ESP Isolasjon type 4FSFB Slab Shield

Jeg blir veldig takknemlig for svar, da tiden er knapp før jeg må bestemme meg for noe.
Tusen takk.  Smile
Siste redigering: Wednesday, February 25, 2009 12:41:36 PM av iPaul
13mm trykkfast isolasjon som tilsvarer 13cm styropor - 31_-811415012.jpg - iPaul

  (trådstarter)
   #1
 128     Oslo     0
HÆ? Hvor kom det bildet fra? Det er tydeligvis det jeg skrev om som det ble lagt til et vedlegg på, i tråden.
Hvem på forumet er det som styrer at det kommer opp relevante bilder???


Administrator:
Unngå lenker til Finn.no og den type netsider. Lenken blir død ila et par mnd og da mister innlegg på forumet store deler av verdien. Derfor er bildet lastet opp på vår egen server.

   #2
 529     Gjøvik     0
Jeg har vært en del borti slike "tynne" isoalasjonsmaterialer, men ikke akkurat denne. Alle påstår de kan tilsvare f.eks 20cm isloasjon ved bruk av bare 5 (eksempel).

Jeg kontaktet SINTEF Byggforsk ang ett slik produkt da vi hadde ett prosjekt hvor plass i veggene var ett problem. De fortalte at de enda ikke hadde typegodkjent noen slike løsninger, da man måtte ha ett sjikt med luft for å oppnå  u-verdiene som ble oppgitt. Luftskiktet måtte være såpass at man da ikke sparte spesiellt med plass i konstruksjonen, og det gikk ikke produsentene med på.

Jeg vet ikke ut i fra det jeg kunne lese at dette var ett slik produkt, men det er nærliggende å tro det. Spør de om de har noen form for godkjenning på konstruksjonen (hele oppbygningen av gulvet) som er godkjent i Norge.
Signatur
   #3
 56     0
Jeg ville helt klart gått for vanlig hvit isospor, skal du ha noe tungt oppe på gulvet kan du jo kjøpe 30kilos istedet for 20 som er vanligst, den holder 3 tonn pr kvadratmeter(20kilos holder 2 tonnpr m2) Trenger du noe sterkere om dette er til boligformål?
Det er jo som kjent stillestående luft som isolerer og det er jo ikke mye luft i 1,3cm. styropor isolerer også dårligere enn isopor da denne er mer massiv

Jeg ville prøvd å få plass til minimum 10 cm isospor.
  (trådstarter)
   #4
 128     Oslo     0
Funnet ut litt mer og det er visst ikke den stillestående luften som er nøkkelen her, men refleksjon av infrarød stråling som visstnok er en stor del av energibevegelsen i luften. Høres slett ikke usaklig ut må jeg si..
Skaffet produsentens nettside (low-e.com) og det er vitenskapeig testet i England, men vet ikke om det er godkjent i Norge.
   #5
 529     Gjøvik     0

Funnet ut litt mer og det er visst ikke den stillestående luften som er nøkkelen her, men refleksjon av infrarød stråling som visstnok er en stor del av energibevegelsen i luften.


Og det er nettopp denne refleksjonen SINTEF mener ikke fungerer hvis det ikke er ett sjikt med luft foran den reflekterende flaten.

Signatur
   #7
 1     Orkdal     0
Produktet skal vistnok være brukt i di norlige staten til usa å i samme breddegrader som hær. Holder på å regne anbud på no isolering å ny bordklednig, der huseier har lyst til å bruke dette produktet. Men jeg ær usikker på det da  ???

   #9
 362     0

Det er jo som kjent stillestående luft som isolerer og det er jo ikke mye luft i 1,3cm.


Stillestående luft, dvs. luft som ikke frakter energi fra den varme til den kalde siden.

Det trengs ikke stor tykkelse. Tvert i mot. Vinduer kan være et eksempel.
   #10
 529     Gjøvik     0
Han har nok rett i at dette fungerer i sammenheng med refleksjoner.

Produktet er bra nok det. Det er bare det at det kan ikke brukes uten at man tenker helheten i oppbygningen av gulv/tak/vegg.

Sjekk denne.

Det er noe av det samme produktet. Her ser dere lufteskiktene som er nødvendig. Merk u-verdiene uten tileggsisolasjon (ikke akkurat bra)..

Jeg tror egentlig alle deres svar står her.
Signatur