7 514    37    13  

Alloc Laminat gulv og 6mm depron med gulv varme

 18     2
Hei,har bygget meg nytt hus og etter noen uker oppstår det et stort problem. Gulvet mitt i 2 etg knirker noe så voldsomt.  Oppbyggingen er slik : gulvspon 22 mm, 6 mm depron samt gulv varme som er rullet ut. Så alloc 12 mm type grand avenue. Jeg som kunde / hus eier står helt hjelpesløs med problemet. Hverken elektriker firma eller gulv selger er behjelpelig med nå løsning. Har også snakket med div forsikring selskap men ingen hjelp å få. Helt utrolig at det er lov å selge produkter/ montere som ikke fungerer. Jeg advarer alle på det sterkæste med depron og laminat, er lyd der det ikke er gulv varme også. 

   #1
 3 443     Sørlandet     0
Har akkurat samme oppbygging og berry alloc laminat. Riktignok ikke grand aveneu men en annen longplank type på 9mm. Regner med du også har varmefolie.

Personlig er jeg kjempefornøyd. Ingen knirk selv om gulvet er mye større en hva monteringsanvisningen tilsier. Og det er vel her sammen med for tungt innventar og for liten avstand til vegger det jukses med påfølgende knirk.

Har du lagt gulvet selv?
  (trådstarter)
   #2
 18     0
Okey, ja har lagt gulvet selv ja har bygget hele huse selv,har veldi god klaring fra vegger etc, pga har vegg spon høyere opp sånn at laminat får vandring under hele gulv listen og under veggspon. Men det er jo lyd på ein litn wc rom i 2 etg og der det er vegghengt wc og ingenting som låser gulv. Er nokk en kombinasjon med for mykt under lag og ventilasjon har tørket gulv så mye eller nå. Har fått tak i luftfukter etc men ser nå på flere linker / tråder at folk advarer mot 6mm depron. Som vanli ikke bra og var etterpå klok mæn nå ser jeg flere og flere byggeforetninger advarer mot laminat og depron 6mm
  (trådstarter)
   #4
 18     0
Det er også sånn underlag på laminat som gjør at det blir tottalt for mykt.
HSt
   #5
 34 013     Lillestrøm kommune     0
du har PE folien over gulvvarme folien ? Ingen tunge objekter som kjøkken og jevn temperatur på hele flaten?

De lages vel utsparing for tilkoblingsklemmene i Depron, dette ble gjort rett ?

   #8
 5 798     Akershus     1
Bare for å utelukke: Helt usannsynlig at det er undergulvet? Spør fordi jeg har aldri vært borti knirk som følge av 6mm depron, elflex og laminat.

.Thag
   #10
 43     Oslo     0
Knirk oppstår i flytende parkett/laminat kun når det ligger inntill veggen.
Fremgangsmåte for utbedring er å kappe laminaten cm 5mm ut fra veggen. Vær forsiktig om det er varmefolie under.

Som That sier så er det 99% av tilfellene at det er knirk mellom bjelkelag og 22mm gulvspon.
Fremgangsmåte for utbedring er å demontere parketten/laminaten og varmefolien. Så skru gulvsponen bedre fast i bjelkelaget. Så montere varmematter og gulv igjen.

Lykke til!

Hyggelig om vi får høre hva løsningen ble.