46    4    0  

Behandling av gulv

 173     0
Hei,

Vi har et brunt lakkert tregulv (kraftige furuplanker) på kjøkkenet. Deler av lakken er slitt bort på utsatte steder. Jeg tenker å slipe det ned og ønsker tips til behandling. Jeg har veldig sansen for linolje og voks (naturlig), mens samboer mener vannbasert lakk vil være bedre. Vi er en barnefamilie og kjøkkenet har stor belastning. 

Tips og råd ønskes

TSt
   #1
 9 744     0
Det kan nok være lettere å forsøke å utbedre hakk i en oljet gulv men det lakkerte vil tåle mere. Men hvordan er det brunt ? Er det malt eller lakk oppå maling ? Skal det være makent er i allfall alle olje / voks løsninger ikke mulig. Men en kan selvfølgelig tilsette noe i dette men da vil virkningen bli en helt annen.
  (trådstarter)
   #2
 173     0
Ser nesten ut som beiset med klar lakk oppå, det er brunt gjennomsiktig. Det gir nesten en følelse av tropisk virke, men det er furu. Vi ønsker å ha det trehvitt.
TSt
   #3
 9 744     0
Alltid spennende og vite hvor langt ned i treet fargen har trukket. Men allikevel enklere enn maling som ofte tetter slipepapir. Hva en skal velge er nok litt smak og behag. Lakk kan gi litt blankere overflate men finnes også i mattere utgaver. Det er nok lengst vedlikeholds intervall på lakk.
  (trådstarter)
   #4
 173     0
Jeg mistenker at beisen har trukket ned et stykke. Men godt å høre at det ikke tetter slipepapiret slik maling gjør:)