175    6    0  

Blir det for tungt med avrettingsmasse på tregulv i hele etasjen?

 2     0
Hei folkens

Jeg er ny her, har akkurat overtatt en tomannsbolig fra 1936 (såkalt byggmesterfunkis). Håper noen kan svare meg på dette.

Vi vil gjerne legge avrettingsmasse og nytt gulv hos oss i 2-etasjen, men jeg har blitt litt i tvil om det blir for tungt for etasjen? Har noen erfaring med eller synspunkter på dette? 

Bakgrunnen er at vi hører og lukter alt som skjer i første etasjen som om det var oppe hos oss. Vi skal kle alle vegger på nytt og har mye å gå på med takhøyde (247), så er ikke så redd for å bygge opp. Det gjelder alle rom utenom bad og yttergang, ca 61 m2. Vi har regnet at vi trenger rundt 2500 kg avrettingsmasse. Jeg har ikke merket noe særlig svikt eller tydelig fall noe sted til nå, men må sjekke nærmere for å være sikker. 

Gulvet blir slik: 

- bjelkelaget med gammel tørr leire fra 1936
- originalt tregulv oppå dette. Ser ut til å være i god stand. 
- Weber trinnlydsmatter i plast som klistres i kantene slik at de overlapper og det er en egen plastlist mot veggen.
- 2,5 cm avrettingsmasse
- trinnlydsplate 8eller to?
- parkettunderlag?
- eikeparkett

Blir dette for tungt??? Hvem kan vi eventuelt få til å vurdere dette for oss? Litt redd for at det skal deise i hodet på naboene under (uæ)...

   #2
 1 971     Asker     0
Vi legger liknende oppbygning, men det er i nytt hus. Så ville sjekket litt. Der blir det ikke enda en trinnlydsplate, men bare de 36mm (?) under påstøp (med vbv i).

Ville nok spurt en byggmester og betalt han/hun en time eller to for en skikkelig sjekk. Uansett egentlig. Det er nå du retter gulvet. Byggmester kan sjekke høydene også.
Signatur
   #3
 110     0
Det kan fort bli for tungt ja... vi har støpt rør for gulvvarme i 1 etasje (over kjeller) og her måtte de prosjektere for det fra starten av for å sikre bæringen.

Snakk med en byggmester/byggingeniør/statiker.
wth
   #4
 101     NA     0
Umulig å si uten å vite mer om bjelkelaget.. men vil anta leiren veier mer enn moderne isolasjon, så bytter du ut den belaster du kanskje ikke gulvet mer i sum?

Dette er vel muligens søknadspliktig også, da du endrer bærekonstruksjonen..
TSt
   #6
 5 215     0
Finnes en ganske ny tråd her med noen som har tatt bort leire og har opplevd å få mye mere lydgjennomgang til nabo under. Så det trenger ikke bli bedre av å fjerne gamle ting.  Men er redd en ikke kommer i mål her uten at nabo under er med på prosjektet.  Det må bli ordentlig tett og alle kontaktflater må brytes (lydbøyler f.eks)  for at lydgjennomgang skal brytes.