363    4    0  

Diverse spørsmål fra en fersk boligeier

 29     0
Vi kjøpte en nyoppsatt tomannsbolig i år, og har siden den gang reklamert inn en rekke forhold til selskapet som bygde boligen. 

Vårt inntrykk er at det "bygger på seg" med problemer, stadig vekk. Man blir aldri ferdig med å rapportere inn forhold som må rettes opp, så og si. 

Det seneste er en sportsbod, som muligens har fuktflekker på gulv som er av betong(Tror det er betong?) men øyet mitt er ikke trent til å se "byggeting", og som nicket sier, er jeg en fersk boligeier. Derfor kom jeg hit for å få litt input og råd. 

Sportsboden er utendørs men tilknyttet til hovedsoverom via den ene veggen.
Denne ble levert uten noen form for ventilasjon - noe jeg skjønner er standard, forøvrig? Vi ble fortalt av byggefirma at denne boden trengte vi ikke å gjøre noe som helst med. Denne kunne brukes som sportsbod, uten at ytterligere tiltak ble gjort.

Her er bilder. Jeg lurer på om dette er fuktflekker eller bare "noe annet" . Knall om dere som er fagfolk og generelt har bedre peiling enn meg, kan kaste litt lys på saken:


Diverse spørsmål fra en fersk boligeier - IMG_20191203_160136.jpg - Fersk boligeier
Diverse spørsmål fra en fersk boligeier - IMG_20191203_160136.jpg - Fersk boligeier

   #1
 78     0
Tipper dette har med fukt som oppsto i byggeperioden å gjøre. Før det var tett og kanskje sto byggemateriale mot gulv eller veggen som holdt på fukten.
Angående ventilasjon så er det aldri dumt med ventilasjon i en bod, såvel som resten av boligen.
Nå vet ikke jeg hvordan konstruksjonen i resten av boden er, men tipper det er lett løselig å lage hull og sette inn en ventil om du har en drill.

  (trådstarter)
   #2
 29     0
@Elaphus: Takk for svar. Om du har rett, betyr det da at jeg må foreta noen grep / reklamere på dette hos utbygger? Er dette en fukt som er ødeleggen / kan spre seg? En av veggene "deler" vegg med soverom. Bodens konstruksjon vet jeg lite om, utenom at den skal være helt tett og den er ikke i bakkekontakt(tomannsbolig i andre etasje) .
   #3
 2 502     Asker     0
Andre kanskje svarer bedre, men tror dette er helt OK. Kann vært en byggtørker som skvulpet over eller noe. Potensielt null problem.
Signatur
   #4
 78     0
Vanskelig å se utifra disse bildene, men bunnsvillen ser egentlig helt tørr ut, så det dreier seg mulighens om fult som oppsto, og tørket, før reisverket ble satt opp.
Går jo an å be byggherre foreta fukt måling i treverket på bildene, men tror nok at dette er uproblematisk.