20 654    33    4  

Epoxy i stua

 9     0
God lørdag folkens.

Jeg er ny på forumet å vet ikke helt om dette er postet på riktig sted, men jeg prøver.
Vurderer epoxy i stua. Jeg har fliser fra før som ikke ser ut, noe må gjøres.
Noen som vet om man kan legge epoxy oppå flisene, eller må alt bort?

Er dette noe jeg også kan gjøre selv?

God helg:D

Mvh,
Daniel

   #1
 2 018     Strømmen     0
Ring Tommy på Mapei og spør, det han ikke vet om epoxy er ikke
vært å vite... min egen erfaring er vel at dersom man grunner først,
så sitter epoxy på alt, men å få det stueperfekt er ikke lett...
Er det ikke enklere med en pen parkett  Wink
Signatur
   #2
 111     1
Hei.

Det er ikke noe problem. Vær sikker på at flisene sitter godt og ikke er løse. Dersom de er løse, så må de vekk.

Epoxy kan du fint legge selv. Skal du legge 2-komponent så er det meget enkelt. Benytter du 3-komponent bør du ha med deg en som kan hjelpe deg da dette må blandes og dras på med tannsparkel.

To-komponent epoxy rulles på med malerull, og bygger ca. 250 Micron pr strøk.

Tre-komponent SL bygger 2-3mm.

NB. Det er lurt å sparkle fugene først, eller vil de slå igjennom.

Ta gjerne kontakt med meg om det skulle være noen spørsmål..

Ha en riktig god helg.

Mvh
Jostein
EpoxyGrossisten AS
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 9     0
Takk for svar.

Ang. parkett, så er det også vurdert. Men hadde litt lyst til å prøve noe annet:) Har dere noe sparkel jeg kan bruke til dette Jostein? Jeg kunne tenke meg tre komponent, er det sterkere enn to komponent?

Jeg har også en garasje jeg skal gjøre etterhvert. Men det blir ikke før til våren, kan jeg evt bruke det samme der? Jeg kan godt ta noen bilder av gulvet nå, det er noen ødelagte fliser som helt sikkert må bort.

takk for all hjelp, MVH Daniel.
   #5
 111     0
Hei igjen, Daniel.

Vi har sparkel som du kan bruke ja. Vi har en tre-komponent epoxysparkel som er meget god til å bruke på gulv og vegg. Denne krymper ikke og er meget sterk.

Du kan bruke samme epoxy i stua som garasjen.

Ta gjerne noen bilder, så kan jeg gi yttligere info om forarbeid.

: zoodels, vi benytter oss av UV-coating på toppen slik at det blir uproblematisk. Vi har UV-bestandig epoxy og polyuretan. Anbefaler alltid en tynn UV-coat av polyuretan på toppen da denne er uv-bestandig og kan fåes i matt og blank.


Ha en fortsatt god dag, alle sammen.

Mvh,
Jostein
EpoxyGrossisten
Signatur
   #6
 944     Rogaland, Sola     1
Ut i fra d vi har hørt fra de som har levert epoxy til oss så er d umulig å unngå uv stråling, vi har også på en matt lakk på vår epoxy men uv strålene har kommet gjennom unasnett. Gi meg gjerne produktnavn på det du selger / anbefaler som garanterer at gulvet ikke gulner, vil gjerne kjøpe i såfall👍
   #7
 111     0
Hei igjen zoodels.

Produktet heter Resupen WB matt/ blank (EG Resupen SR om du ønsker antiskli). Det er mange forskjellige matte overflater som ikke er UV-bestandig, gulner overflaten så er det ikke UV-bestandig. Vi benytter oss ofte av Resupen WB ute på balkonger, terrasser osv. 

Dersom gulvet ditt har gulnet allerede, så er det nok for sent. Resupen WB er en klar matt polyuretan, ikke ensfarget , som må påføres før gulvet evt. gulner.

Håper dette var noe oppklarende:)

Ha en fortsatt god dag.

Signatur

   #8
 944     Rogaland, Sola     0
Men gulvet er jo ikke gulnet overalt da kan jeg påføre dette de andre plassene? Må vi fjerne det matte vi har lagt på epoxyen nå først? Vi fjernet et lag for 1 års tid siden pga der vi har stått/gått mye var d slitt ned men utrooolig mye jobb å få bort d gamle selv m en slgas oppløser såpe noen tips til fjerning av dette? D var forøvrig noen fra Mapei som sa til oss at selv om epoxyen ble tilsatt noe mot uv så kunne vi aldri gradere oss helt mot uv stråler...
   #9
 111     0
Hei igjen.

Hvilken farge har du på overflaten?

Hadde det vært en epoxy fra oss, så kunne jeg garantert at den ikke gulnet mer etter du la Resupen WB. Men jeg kan ikke garantere at det som ligger der nå ikke gulner mer, ettersom jeg ikke vet om det er pga aldring, uv eller lys som forårsaker det.

Beste fremgangsmåte ville feks.vært å rullet på Resucoat HB (Ensfarget epoxy), deretter rullet på Resupen WB. Da ville du blitt kvitt det som har gulnet, og hatt en UV-bestandig gulv.

Mvh,
EpoxyGrossisten

Signatur