19 132    8    9  

Gulvlist på betongvegg

 2     Nordland     6
Hei, skal legge laminat og ny gulvlist i stua med betongvegger, nå er det gulvbelegg med svart gummi/plast gulvlist.
Hvordan skal jeg legge ny gulvlist, er det bare å klistre på tec7?, hva skal jeg gjøre for å legge press på listen, stua er 27 kvm,
Alternativ?

   #1
 864     Sokna, Ringerike     0
Du kan jo skru di fast. Litt mere jobb, men da sitter de fast.
Signatur
   #2
 41     Larvik     0
Hei!
Til mur og betongvegger kan vi anbefale Dec fotlister i Wallstyl serien. Disse fåes i en rekke størrelser og design og limes fast med Adefix lim. Dette fester fint på betong i tilegg til at det er enkelt å jobbe med. Dersom det er litt ujevntheter i veggen fuger du dette i samme opperasjon med limet som er hvitt slik som listene. Limrester er også enkelt å vaske bort da det er akrylbasert.
http://www.decosystems.no/listverk/vegg-og-gulvlister.aspx
Signatur
   #3
 492     Trondheim     1
Eller du kan bore hull du setter treplugger i som du deretter stifter lista fast i. Beskrevet i en av de bedre minibloggene om husbygging her på forumet. Husker bare ikke hvilken.
   #4
 93     Bergen     1
Vi gjorde det for noen år siden. Da hadde vi laminat fra Alloc og så kjøpte vi lister i samme serien. Vi boret hull i betongveggen, satte i medfølgende plastplugger, og klikket listen fast i pluggene. Det ble en veldig bra løsning.
  (trådstarter)
   #5
 2     Nordland     0
Er det noe spesialløsning for å legge press mot veggen når limet skal tørke, eller er det hva som helst tungt som kan fungere!?
   #6
 1 151     Akershus     0
http://www.byggmax.com/no-no/byggevarer/treverk-ubeh-tre/trelist-og-innepanel/list-gulv-foliert/13080/klips-sokkel

Bruk klips for å feste lister og på den måten slippe synlige spikerhull. Klipsen festes med medfølgende spiker, og listen hakes deretter på. Vær obs på at klipsen ikke passer sammen med alle typer lister.

Tatt rett ifra byggmax sine sider.. Kan jo være noen alternativer til dette?
   #7
 1 032     Nordpolen     1

Er det noe spesialløsning for å legge press mot veggen når limet skal tørke, eller er det hva som helst tungt som kan fungere!?

Setter ofte en(eller flere) list eller lignende i spenn mot motsatt vegg, bare vær forsiktig så det ikke blir merker i lista du limer, bruk en pappbit i mellom

   #8
 41     Larvik     0

Er det noe spesialløsning for å legge press mot veggen når limet skal tørke, eller er det hva som helst tungt som kan fungere!?


Hei igjen,
Her ser du et bilde som illustrerer fremgangsmåten ved montering av Deco gulvlister.

Limet (Adefix) legges på i en tykk stripe øverst og nederst på listen, og da vil de feste seg så godt med en gang at det ikke er nødvendig å holde dem på plass. Skjær gjerne av litt av tuppen på limtuben så du får ut tilstrekkelig. 1 tube burde holde til ca 6 til 9 meter avhengig av størrelsen på listen.
Skulle veggen din være veldig buet kan du selvsagt legge noe press mot, men det er sjelden nødvendig.
Gulvlist på betongvegg - Gulvlist_montere.jpg - Deco Systems AS
Signatur