9 259    7    0  

Hva er minimum tykkelse på gulv med fliser og el.varme

 62     Østfold     0
Jeg skal legge fliser på et eksisterende gulv i gangen (inngangsparti) og ønsker at dette skal bygge så lite som mulig i høyden. Det ligger et gammelt furugulv under som jeg hadde håpet jeg kunne slippe å bryte opp...

Hva slags løsninger bør jeg bruke da jeg ønsker el.varme i gulvet, og hvor mye må jeg regne med at det vil bygge? Dette er i en gang hvor det kan bil ganske fuktig pga unger som gjerne har en tendens til å drasse med seg en masse snø osv. Gangen er ca 6 kvm stor.

Takker for svar!

   #1
 351     0
du kan ikke legge varmekabler direkte oppå ett furugulv desverre.
Da må du legge vannbestandig spon oppå og den er 2,2cm bare den. Så det beste er å rive opp, legge spon, og kabler o.l oppå der igjen.

Men for å svare på spm. Minste byggende varmekabler du får i dag bygger min 2cm. Det vil si at med spon i bunn, netting, kabler, påstøp så er vi i 5cm, som er en god løsning.

Og husk bare at en elektriker skal koble til kablene
  (trådstarter)
   #2
 62     Østfold     0
hmm... Får vel bare finne meg et surt eple og bite litt i det... Eller hvordan det nå var.

Trodde det var mulig å legge på slike Depronplater eller liknende og bygge gulvet  med kabler over dette. Men får vel bare finne meg i å rive vekk før jeg bygger opp  :-\

   #4
 351     0
Ja, masterboard kan du bruke, men jeg er skeptsik. Når en stor og tung leverandør av flisetilbehør og sementprodukter som hey'di sterkt fraråder bruk av dette, så er det en grunn til det.

Så om du velger masterboard, og visst det først skulle skje noe, så har du ingen garantisak om du bruker hey'di sine støpeprodukter. Så der bør du forhøre deg der du handler at de går god for støpen. Slik at du har noen¨å reklamere til i etterkant.
   #5
 21 485     Enebolig     0
Depron i bunn, armeringsnett med kabel, utjevninsmasse som dekker kabelen godt og fliser ol på topp.
   #6
 1 292     Ålesund     0
Vi brukte masterboard på jobb før.. Husker ikke helt nøyaktig hva det var som var problemet, men tror det var platene som gikk litt i oppløsning og løsnet, selv om de var festet etter monteringsanvisning.. Resulterte vel i sprekker i betongen tror jeg det var... Ville ikke ha brukt de i alle fall... Ikke gips heller..