125    7    0  

Hva sier asbest-komitéen ?

 100     0
Holder på med en gang hvor eg hadde tenkt å rive linoleum og undergulv(gamle bord som knirker som f), for så å montere sponplater på bjelkene.
Men så kom asbest-hypokonderen frem i meg ved å ha sett undersiden av linoleumen. Vet at der er en mystisk isolasjon klemt opp mot gulvbjelkene også, men det blir en annen sak.
Dører er lukket og corona-masken på.. bør eg bekymre meg eller bare gi gass og rive videre? 
Ps. Det brenner ikke.Hva sier asbest-komitéen ?  - 20220625_162501.jpg - HussteinHva sier asbest-komitéen ?  - 20220625_162505.jpg - HussteinHva sier asbest-komitéen ?  - 20220625_162513.jpg - Husstein

  (trådstarter)
   #1
 100     0
Tilleggsspørsmål med samme asbestbekymring

Første bilde fra under gulvet, der ser du papir som holder isolasjonen opp mot gulvbordene.
Hva sier asbest-komitéen ?  - 20220625_164341.jpg - Husstein

Andre bilde ser du takplater i taket av gangen. Antar det er noe huntonitt-greier? Ganske porøse.Hva sier asbest-komitéen ?  - 20220625_164545.jpg - Husstein
TSt
   #2
 12 111     0
Hvis en del brenner helt opp så er det ikke asbest. Så kan prøve med f.eks. en bit av det en tror er huntonitt.

Det er jo rom for etterisolering her hvis det er kaldt på en side av gulvet med papirkledd isolasjon. Er det bare tynn isolasjon lagt oppå bjelkene og klemt til 0 oppå disse ?
  (trådstarter)
   #3
 100     0
God idé, det skal eg prøve.

Jo det er ganske kaldt på vinteren ja, dårlig med isolasjon absolutt over alt. Med tiden skal det etterisoleres, kanskje også bjelkelaget fra kjellersiden. Det du ser nå er klemt og går i null over bjelkene. Tenkte mer på hva det kan være, skal legge ut et bedre close-up av kjellerisolasjonen.
TSt
   #4
 12 111     0
Her ville jeg bare latt det som ligger som isolasjon være og fyllt opp helt med ny isolasjon. I allefall hvis en finner ut at det som er der er litt farlig. (Alt som er dekket til og ligger i ro er aldri farlig)
   #5
 5 145     OSLO     0
sikkert glass-vatt matter som ligger under gulvet. bare la det ligge, klør noe jævlig og generelt et irriterende matriale for øyne osv. fyll opp med ny isolasjon under glassvatten.
  (trådstarter)
   #6
 100     0
Ikke uenig i at det kan få ligge. Men når eg river gulvbordene vil jo naturligvis støv osv fra denne isolasjonen virvles opp. Litt avhengig av hvor linjerett bjelkene er må eg muligens skru inntill oppforing for avretting. I det tilfellet så må eg fjerne isolasjonen fordi den blir i veien for meg. Tenker kanskje på å sende inn en prøve for å avkrefte/bekrefte, før eg gjør så mye mer akkurat med gulvet.
Litt artig det med gammel glassvatt. Ja det klør mye mer enn morderne isolasjon, men av en eller annen grunn biter det ikke like ille på meg. Samme med tykk/grov ull, det synes eg heller ikke klør. Sikker meg det er noe galt med Laughing
TSt
   #7
 12 111     0
Hvis en tar bort gulvbordene så blir jo isolasjonen løs og kan tas bort. Ellers legger en isolasjonen i fra undersiden og legger stubbloft på tvers.  Finnes plater med not og fjær som kan skjøtes på tvers av dagens bjelker.  Er en usikker på om platene vil henge ned senere kan en legge et bord under skjøten. bbbbbbbb