1 767    5    0  

Hva skal vi velge til gulv i nytt hus? Noen med erfaring med korkvinyl?

 5     0
Vi ønsker et gulv som er slitesterkt, men samtldig komfortabelt å gå på. Min kjære mener at vi bør ha laminat i hele huset (bortsett fra bad/vaskerom/yttergang der vi skal ha fliser). Jeg synes at laminat er både hardt å gå på og kaldt. Her vi bor nå har vi laminat og jeg bruker ullsokker mesteparten av året. Jeg tenker at det gjerne er ok å ha laminat i 1.etg der vi skal ha varmekabler i alle gulv, men at oppe (som er hovedetg. med stue og kjøkken) bør vi ha noe annet som er varmere og mer behagelig å gå på. Har lest litt om korkvinyl eller vinylkomfort, og synes at det virker som et godt alternativ. Er det noen av dere som har erfaring med dette i store rom med mye dagslys? Hvordan ser det ut? Er redd for at det skal se "falsk" ut... Og er dere fornøyd med valget?

Prismessig så ser det jo dyrere ut en parket og jeg lurer på om det er verdt det..

Eller har dere andre tips til slitesterkt og komfortabelt gulv? 
Siste redigering: 10. august 2016 13:22:00 av undrende milly

   #3
 1 317     Bergen     0
Jeg har alltid vært skeptisk til laminat, men da jeg la dette gulvet hos en kunde så ble jeg positivt overrrasket. Det er et 9 mm laminat med 2 mm gummibelegg under og overflaten er preget. Dermed forsvinner litt av «plastikk -følelsen og gulvet er veldig behagelig å gå på. Passer selvfølgelig også utmerket i forhold til barn og hund og katt...Smile
Signatur
   #4
 1     0
Hei
Jeg har nå lagt ca 80m2 med hydrocork fra Wicanders og er så langt godt fornøyd. Vi har ikke flyttet inn enda, så jeg har ikke så mye brukserfaring, men det ser bra ut og var greit å legge. Det tar litt tid før en får taket på hvordan en legger det, men jeg "øvde" meg på mindre rom før jeg la gang og stuegulvet. Det er ikke mothaker i plankene, en bare presser de ned i hverandre, så det krever at gulvet er forholdsvis jevnt. Fordelen er at en senere kan ta ut en planke midt på gulvet dersom en får en skade.

I og med det er lagde mønstre, så lønner det seg å åpne en del pakker, legge de utover og samle de som er like planker og deretter velge planker slik at en ikke får uønska repeterende mønstre.