165    10    5  

Hvor tynn plate kan man ha under laminaten?

 216     Asker     0
Hvor tynn plate kan man ha under laminaten?  - 20190813_192152.jpg - sirwinstonHar et lite område på 2-3 m2 som er et tilbygg. Nå skal jeg legge gulvet jevnt med resten av gulvet. Problem er litt høydeforskjell. Jeg har tatt opp og forsterket slik at bjelkene er cc30. Hvor tynn sponplate(evt annet produkt) kan jeg ha under og unngå svikt, tror dere? 

TDJ
   #1
 843     Viken     0
Hvor tynt må du ha det for at det skal bli slett ?!
Tror at 3-4 mm Alu-plater burde være stive nok ?
Eller kanskje stål ?
Eller fell ned bjelkene så mye som du trenger.
Signatur
   #4
 1 612     Trondheim     1
Klikk laminat tenker jeg at du ikke kan forutsette at har spesielt mye bæring pga skjøtene.

Slik du legger gulvet vil du da få 6mm plate som må bære hele tyngden av de som tråkker der for ett spenn på ca 150x30cm.
Det tviler jeg på at vil holde. Om du skrur fast på hver bjelke så blir kanskje strekk-kreftene strrke nok til å holde, men jeg ville ikke tort å satse på det.
Om 6mm er perfekt ville jeg lagt støtter mellom bjelkene og lagt minimum 12mm plater over som ligger mellom bjelkene.
Deretter 6mm (eller tynnere) over det hele om du trenger det for å få riktig høyde.
Signatur
TSt
   #6
 6 128     1
Når du har så lite å gå på ville jeg festet noe på siden av bjelkene og lagt gulvplater ned i disse feltene i flukt med toppen av bjelkene. 12mm er alt for tynt som gulv. Oppå dette kan du legge f.eks. 6mm rehabgips for å ikke få så mange skjøter eller denne alu platen som jeg mener er unødvendig. Samme underlag under laminaten som resten av gulvet.
   #7
 8     1
Det som er vesentlig er hvor tett gulvbjelkene ligger..
Byggforsk anbefaler minimum 18mm for cc600.
Hvis det er ca cc300 så er nok 12mm spon et alternativ. Da kan den evt senkes ned mellom bjelkene også.

  (trådstarter)
   #8
 216     Asker     0
Da har jeg lagt på 12 mm på cc30. Ble kjempebra. Takk for hjelp folkens. Rehabgips på resten av gulvet nå, så ligger det så flatt og fint som en amatør som jeg kan forlange. 
   #9
 1 282     Bergen     1
Har avrettet ca 60 m2 fra 0-30 mm med mehabit. La 2" lirer på 60 c/c, ullpapp og 12 mm konstruksjonfinér med not og pinn oppå dette. Lirer også i ender. Skrudde alt til furu undergulv og la Berry Alloc 11 mm laminat på topp. Gulvet ble helt uten svikt og veldig behagelig å gå på.

Det er mehabiten som gir understøttelse mellom lirene og da var 12 mm xfiner nok.
Signatur
   #10
 5 321     Tromsø     1
Da har jeg lagt på 12 mm på cc30. Ble kjempebra. Takk for hjelp folkens. Rehabgips på resten av gulvet nå, så ligger det så flatt og fint som en amatør som jeg kan forlange.

Som et alternativ til rehabgips ville jeg vurdert 6mm undergulvsplater av trefiber (Huntonit undergulv eller Silencio parkettunderlag).

Rehabgips og vegg-gips er sprø og har ikke samme styrke mot trykk som gulvgips har, og jeg frykter at rehabgipsen vil males til pulver der det er mest tråkk eller der stolbein gir stor punkt belastning, selv om det ligger et trykkfodelende lag laminat oppå.
Signatur