For vel tjue år siden anbefalte jeg naturskifer på kjøkkenet i et tyrolerhus. Ingen varme under, men dog andre etasje. Har nær kontakt med eiere/brukere og disse er fortsatt svært godt fornøyd med valget. Men det har kanskje noe med helheten å gjøre. "Et landsens" rustikt kjøkken med stor gruepeis og kraftige/ grove spisemøbler. I mitt fritidshus har jeg skiferfliser i arbeidsdelen på kjøkkenet. Nå brukes ikke dette så meget om vinteren. Men sommerstid er det svært behagelig, ser rett som det er min kone vipper av sine sko å går barbent på det avkjølende gulvet. Selv trekker jeg inn etter en arbeidsøkt ute i sola, legger meg på rygg på gulvet og kvikner til igjen.
Må vel installeres en bryter da? Budskapet er faktisk at det ikke er absolutt nødvendig med varme i gulvet. Vi fant ikke behov for det. Dertil også at det vil fordyre bokostnadene. Fyrer ellers med ved hentet fra egen skog. Så all overgang fra vedfyring til elektrisitet er merkostnader.
Da blir det tøfler resten av gulvets levetid når du skal lage mat.
Vi fant ikke behov for det. Dertil også at det vil fordyre bokostnadene. Fyrer ellers med ved hentet fra egen skog. Så all overgang fra vedfyring til elektrisitet er merkostnader.
Tror det er det enkleste