191    3    0  

Nybygg: Noe poeng med vannbåren varme under vegg-vegg teppe

 79     0
Hei,
Vi held på med nytt hus. Hadde egentlig bestemt oss for vannbåren gulvvarme i alle rom. (bergvarmepumpe), i loftstove skal vi ha vegg-vegg teppe (sisal eller tilsvarende). Er det nokon som helst grunn til å ha vannbåren varme her? Oppvarma stove under, 35cm isolert bjelkelag i mellom.

Nokon med erfaring frå gulvvarme og teppe?

Ps: Eg veit at vi evt må bruke eit teppe som slepper varmen igjennom og ikkje med skum etc under.

O_K
   #1
 290     0
Jeg er litt usikker på hvorfor du spør, først trodde jeg du var usikker på om det ville slippe gjennom nok varme, men ut fra den siste setningen din så virker det som du kjenner til at noen tepper vil slippe gjennom en stor del av varmen i alle fall.

Jeg ville uansett lagt det siden det er et nybygg hvis det ikke fører til en hinsides ekstrakost. Litt avhengig av hvor mye dere bruker rommet og kvaliteten på teppet så kan levetiden til teppet være ned mot 10 år. Hvis dere da om 10 år har lyst til å legge annet gulv der så er det greit å ha VBV rør i gulvet for det er veldig dyrt og vanskelig å skulle legge dit i ettertid.
   #2
 1 869     Akershus     0
også er det fortsatt godt med en lunk under beina Smile


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 79     0
Hei igjen, har gått i tenkeboksen og dropper vegg til vegg. Går for parkett og laust teppe oppå. Gulvvarme under. Takk for synspunkt Smile