186    7    0  

Parkettgulv, kjøkken og skeive vegger

 4     0
Parkettgulv, kjøkken og skeive vegger - 01BCC529-FC3F-4B94-87E4-F4D8AD3962A4.jpeg - LillpillVi har fått inn profesjonelle til å legge gulv på kjøkkenet vårt. Burde gulvet vært lagt parallelt med veggen til venstre på bildet? Har ikke tidligere tenkt på at vi har så skeive vegger, men på grunn av det nye gulvet - er det veldig synlig. Dette er også det første man ser når man kommer inn på kjøkkenet. 

  (trådstarter)
   #1
 4     0
Verdt å nevne at det er to dører på høyre side (har lest at man bør begynne å legge gulv fra dør)
   #2
 15 640     Akershus     0
Tja. Overraskend ja, men rommet er og blir skjevt. Enten må du akseptere dette på denne siden eller på motsatt side. En må se og gruble for å ha noen mening, men rommet er skjevt. En person med rettvinklede øyne vil umiddelbart se det uansett. En litt mer kunstnerisk person vil si: Nei, så artig.

Overraskende, men kanskje noe en kan venne seg til?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 4     0
Sant så sant. Men vil nok være mindre synlig på andre siden av rommet og ikke det første man ser. Hvordan er det å demontere parkettgulv? Lar det seg gjøre?
   #4
 15 640     Akershus     0
Har demontert laminat klikkparkett. Gikk greit. Dette kan være annerledes. Du må kjøpe til endel, skåkappen mot veggen kan bli annerledes. Du kan end opp med litt glippe ved siste vegg/dør. Planlegg starten slik at ikke siste bord blir en smal flis.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Godt forslag. Men da blir det feil i forhold til hvor lyset kommer inn og lengderetningen på rommet ( parketten ligger nå i lysretning og parallelt med den lengste veggen.
   #7
 74     0
Lysretning og andre slike "regler" ville jeg sett bort fra. Det som teller er hva du syns blir penest.
Jeg for min del ville lagt det parallellt med kjøkkenbenken, for sånn som det er nå så vises det veldig godt at det er skjevt, særlig fordi benkeplata også er tremønstret. Begynn å legge ved benken sånn at det blir rett.