68    4    2  

Rette opp kjellergulv, isolere og stoppe fukt på optimal måte for å spare høyde i rom med lav takhøyde.

 11     1
Fakta: Kjellerrom - dårlig drenert rundt hus - sokkel i skrånende terreng - litt lavt under tak - betonggulv som ikke er plant (opp til 4 cm høydeforskjell).

Jeg ønsker å unngå fukt og muggdannelse.

Min foreløpige plan. 
1. Avrette gulvet med avrettingsmasse.
2. legge 2,5 cm (vet ikke om det finnes) xps eller liknende
3. legge plast fuktsperre / evt knatteplast for mulighet til utlufting mot slisser i fotlist.
4. legge sponplater 
5. evt legge et lag med varmeelement
6. legge laminatgulv over.

Spørsmålet er om dette er overkill, tvilsomt pga fuktfare eller noe annet. Huset er 100 år, skikkelig tykk grunnmur, men den er ikke så dyp at man unngår at fukt kan trenge opp under kjellergulv, antar jeg. Vurderer elektropsmose i mur pg gulv i tillegg.

   #1
 29     0
Høres ut som huset mitt. Smile

Men hva er det du ønsker å oppnå her? Skal du innrede helt (inkl. vegger), eller skal du bare ha et slett gulv?

I mitt hus har jeg etter hvert tenkt å bare legge på avrettingsmasse og fliser for å få det rett og pent. Veggene beholder vi som de er - er ikke veldig lysten på å kle inn den der. Så pusser heller og maler for å få ting slett og pent.

Sparer i hvert fall endel takhøyde med fliser fremfor tre på gulvet. Så kan man jo evt. legge plast og/eller radonsperre og varmekabler om man først skal i gang å støpe også...

   #2
 83     0
Høres ut som du prøver å unngå fukt, da bør du bytte ut avrettingsmassen med noe som tåler fukt. Jeg brukte ultipro flytstøp på grunn av gode egenskaper. Dessverre stod ikke prestasjonen til egenskapene. Begynte å blande med drill, men kjørte inn betongblander etterhvert. Fløt minimalt og stivnet raskt.

Ellers ser løsningen smashing ut. Jeg brukte platon, men svært vanskelig å få overlapp på grunnmursplasten.
   #3
 12     1
Både Ardex og schönox har flytsparkel som tåler fukt... anbefaler schönox UX ... grei pris og flyter bra 👊
  (trådstarter)
   #4
 11     0
Etter litt tenking har jeg funnet ut at det enkleste er det beste. Jeg skal flislegge hele rommet. Det er her vanninntaket med måler og kran er så da kan det være greit med flisgulv. Jeg setter av et hjørne til innkassing av rørsystem. Så ødelegges ikke en mer oppbygd type gulv av eventuelle lekkasjer herfra. Det bygger heller ikke mye i og med at det er kun 2,10 meter i dag. Jeg legger varmematte på nåværende betonggulv og retter opp med avrettingsmasse 2-4 cm. Enkelt og greit.