153    1    0  

Rettet betonggulv to ganger. Nytt laminatgulv knirker likevel.

 13     Tønsberg     0
Skal jeg virkelig gjøre et tredje forsøk, eller er det på tide å leie inn folk? Har virkelig lyst til å mestre det selv - dels for å spare penger på arbeid, men mest fordi det er en kul kunnskap å ha. Men er det verdt det? 


Lang historie kort:

1. Rev vekk laminat på 11 kvm soverom og oppdaget ujevnheter i betonggulvet opp mot 6mm/2m. 

2. Valgte å flytsparkle hele rommet istedenfor kun der det var nødvendig. (Ikke viste jeg at massen herdet så fort). Endte opp med et veldig humpete gulv med godt synlige merker etter vaskekosten jeg brukte for å 'rake' massen utover. (Brukte Mira 6600 som anbefalt av MegaFlis). 

3. Googlet meg litt smartere og gikk bl.a. til innkjøp av piggrulle, lot sekkene ligge i rommet et døgn i forkant og passet på temperaturen i rommet. Leste også et tips om å la ferdigblandet masse hvile et par minutter før man blandet opp igjen da det ville gi en masse som fløyt bedre. 

4. Helte massen utover i mindre porsjoner og holdt meg kun til høyre og venstre side av rommet (altså ikke under der senga en gang skal stå). Oppdaget lynraskt at piggrulle ikke funker på så tynne sjikt, og fikk en ide om å bruke en 45 cm sparkelspade. Noe som virket veldig mye bedre. Alt så veldig bra ut helt fram til det tørket og jeg endte likevel opp med ujevnheter. Ikke så ille som første runde, men fortsatt rom for forbedring. 

5. Nå er gulvet lagt bortsett fra den aller siste raden og jeg merker umiddelbart problemer der jeg har 'slurvet' med flytsparkel. Midt på gulvet der man svinger rundt senga har jeg et 'søkk', og langs veggen er det bevegelse. (Vet ikke om dette temmes av gulvlistene, men det tviler jeg på). 


Så er spørsmålet. Hva gjør jeg nå? Og hva er det egentlig jeg har gjort galt?

Jeg sitter å vurderer å rive opp gulvet igjen i dag - merke alle bordene hvor de skal ligge og rett og slett måle på nytt og rette opp en gang til. Men hva er sjansen for at det går bedre denne gangen. 

Hva gjør dere for å få slette gulv? Jeg har bare 2 sekker på 15 kg flytsparkel igjen. 

Legger ved tegning av rommet. 
Nr. 1 er der jeg la flytsparkel først. Her droppet jeg å blande en tredje sekk da det likevel ville være under klesskapet. 
Nr. 2 ser dere hvor jeg la flytsparkel andre gang. Tanken var å ikke ta for mye av gangen og bare droppe det som likevel kom under senga. 
På den siste tegningen kan dere se hvor det 'synker' eller er bevegelse i gulvet. 

Inngangen til rommet er merket nederst i høyre hjørne. 

Jeg er 100% klar for å ta ut det nye gulvet og gå over problemområdene en gang til, men vil høre med dere her først hva dere mener er best. 
Rettet betonggulv to ganger. Nytt laminatgulv knirker likevel. - IMG_3318.jpg - Kevaso
Signatur

   #1
 456     Landsdekkende     0
Hei Kevaso.

Vanskelig å si nøyaktig hva som kan ha skjedd her. Noe av det viktigste når man skal rette av gulv, er riktig blanding og temperaturen i rommet. Har du varmekabler i gulvet og disse har stått på, så kan det være en årsak. 6600 har en brukstid på 30-50 min, og kan bearbeides i hele 30 min. Dette er mer enn tilstrekkelig med tid.
En annen grunn til at det kan ha blitt ujevnheter er at massen har begynt å tørke før man får helt på neste bøtte. Da vil skjøtene kunne bli ujevne. Kan også hende at piggrullen du har brukt er for liten. Opp til ca 20mm vil denne rulla være det beste alternativet: https://megaflis.no/piggrulle.html. Om den er for liten, så vil det gjøre mer skade enn det gjør godt.

Om du skal gjøre alt på nytt, er noe du selv må ta en vurdering på. Jeg tenker at hvis du føler deg klar til en runde til, så er det bare å kjøre på. Er sånn man lærer Smile

Signatur