20,705
15
8
Slipt betonggulv i hovedetasje
3
0
Noen som har erfaringer og referanser på slikt arbeid?
Sjekk gjerne www.fjellsprekk.com
Det er et ufravikelig krav om at det ikke skal være "altfor mye" synlig betongtilslag i overflaten, men dette kan jo justeres i betongresepten.
Et lokalt firma har antydet pris på ca 500,- pr m2 for jobben, inkl påføring av impregnering. Grunnentreprenøren anbefaler sterkt at selve utførelsen med sliping bør gjøres av et firma som samarbeider lokalt ift hvis det skulle oppstå krav om reklamasjoner...?
Lurer litt på hvilke erfaringer som her er gjort, og på om prisnivået er "riktig" ?
Det bør også være klart hva man tolererer av riss - og hva som blir gjort for å motvirke dette (armering, konsistens på betong, etterarbeide). Vær spesielt oppmerksom på evt søyler og innvendige hjørner. Her må det tilleggsarmeres. Når det gjelder betongkvalitet kan det være en løsning å gå for litt fastere betong enn det gulvstøpere gjerne foretrekker. Dette fordi en for bløt betong har mer vann som må tørkes ut, og da får en lettere svinnriss. En fastere betong er litt tyngre å jobbe med og legge ut, men du vil kunne få en bedre overflate.
Til slutt bør det slipes 3-7 dager etter støpingen. Da er fastheten i betongen fortsatt på et nivå som gjør slipearbeidet litt lettere.
Det du ikke vil ha er en situasjon der de som sliper sier "sorry, med den betongen får vi ikek til noe bedre ..."
Fine tips dette. Kommer til å forsikre meg om at kommunikasjonen er ok mellom de aktuelle aktører.
Det var et merkelig spørsmål. Det er da en hel masse grunner til å ønske seg betonggulv (uansett kjønn)!
Et slipt betonggulv er som å se rett inn i sjelen til det norske grunnfjellet. Det er fantastisk slitesterkt, lett å holde rent, vitner om flott håndverk, etc.
Ikke dermed sagt at jeg mener alle gulv i et hus skal være i betong, men det er ikke vanskelig å finne gode grunner til å sette pris på det.
Vi har også vurdet slipt betonggulv i store deler av en etasje, inkludert kjøkken og stue. At det blir hardt har sine fordeler og ulemper, men hva med varme, om man ikke bare skal gå med sko inne? Komforttemperaturen på et gulv av betong / fliser er funnet oppgitt til ca 27 grader (om man går barføtt eller med tynne sokker). Det betyr jo at man må ha gulvvarme på i store deler av året. Hvordan fungerer dette om man har et godt isolert hus (.f.eks passivhus) som krever lite energi, der varme i en stor gulvflate nok vil gi for høy romtemperatur. Noen som har erfaing med dette?
Vannvarmesystemet er avslått hele sommerhalvåret, så der blir gulvet "kaldt". Samtidig, bruken av rommet, til spill, lek, mekking etc gjør at det ikke har mye å si. Fordelene med et gulv som "tåler alt", som er flott å se på og lett å holde rent er uansett så mange.
I soverommet vil også gulvvarmen stort sett være avslått om sommeren. Men heller ikke her vil det være noen stor sak - du vandrer og står ikke så mye på et soverom.
Hadde det vært betonggulv i vanlig stue/oppholdsrom så ville nok ønske om permanent varme vært mer diskusjonstema.
Ønsker også et gulv som er slipt ned uten synlig innslag. Har støpt gulv med 4% titanoksid for å gjøre betongen lys grå.
Vil gjerne ha tilbakemeldinger fra noen med erfaring på området. Forventet kostnad, alternative behandlingsmetoder for å gjøre gulvet vann- og fettavvisende uten at farge på gulv endres. Legg eventuelt igjen melding på PM eller på byggebloggen vår.
Gulvene skal slipes i Fredrikstad og dette er uttrykket vi er ute etter: