1 123    3    0  

Spørsmål om reparasjon av nymalt garasjegulv (epoxy) som ikke herder

 1     0
Hei dere,

Jeg har malt garasjegulvet mitt med epoxy (Mapecoat fra Mapei). Dette gikk fint på både første og andre strøk - men når jeg skulle ta tredje toppstrøket ble jeg nok litt varm i trøya og (A) ikke var nøye nok med blandingsforholdet, eller (Cool ikke rørte godt nok rundt etter at jeg blandet.

Resultatet er at ytterste delen av garasjegulvet ble litt klissete når jeg sjekket dagen derpå (dette var sist fredag). Flere råd på nettet sa da at det bare var å vente noen dager til og sørge for at det ikke var kaldt. Jeg lot derfor garasjeporten stå åpen med byggplast på utsiden, så det har vært godt over 20 grader der inne fra fredag til søndag. Når søndag da kom og jeg skulle sjekke på nytt, hadde det blitt vesentlig bedre - men ikke helt 100%. Noen rådet da å rulle på flytende herder - så jeg testet dette..

Det skulle jeg aldri gjort.

Nå er gulvet verre enn før, og det har blitten del "bølger" hvor herderen er påført (heldigvis bare 1/4 av gulvet) - så gode råd er nok dyre frykter jeg.

Dere som har vært borte i dette før, hva er alternativene mine nå?

Burde jeg:

 • Vaske over med aceton, for deretter å ta et nytt strøk?

 • Bruke masse pussepapir, for deretter å ta et nytt strøk?

 • Vente?

 • Sette opp en vifteovn?

 • Noe annet?

 • Ringe håndverker/maler? (siste utvei i såfall)   #1
 5 979     Finnmark     0
Fjerne det myke/ eventuelt pusse der det er ujevnt...... Og nytt strøk!

Signatur
   #2
 99     OS     0
Enig med finnmark4ever. Du må få det helt bort nå når det har gått så lang tid tror jeg.Jeg var for dårlig å blande sammen de to komponentene på deler av det siste toppstrøket mitt og det herdet aldri. Jeg kjørte derfor over en ny blanding på toppen av dette området igjen. Dette fikk jeg heldigvis gjort innen ca 15 timer mens det framdeles var klissete. Det klarte å trekke ned i det eksisterende klissete laget og ble herdet. Noen steder der jeg ikke fikk blandet godt nok i et hjørne, begynte det å flasse og sprekke opp i løpet av en ukes tid.

Leverandøren har kanskje noen tips.

Min erfaring er at det er best å være to når man holder på med dette. man har ikke særlig god tid før det stivner og det er viktig at alt gjøres 100% korrekt med blandingen. Er veldig fornøyd med mitt garasjegulv nå. Rent, pent og slitesterkt

Jeg brukte betongrens,priming og Resucoat Profile HB
   #3
 105     0
Hei.

Ser denne er litt gammel, men kan jo være greit for folk å vite! Ser du nevner Mapecoat fra Mapei, og dette vil være på generell basis:)

Når skaden allerede er gjort, må man IKKE smøre herder på toppen i håp om at det skal fungere. Det vil være ytterst flaks om noen får det til å fungere. Når skaden er gjort er det beste å vente, dersom belegget ikke herder ila. 7 døgn vil det nok aldri herde. Da er det beste du kan gjøre å fjerne det så godt du kan.


 • Vaske over med aceton, for deretter å ta et nytt strøk?


Vær alltid forsikitg med å bruke andre kjemikalier da løsemidler o.l fra tynner, aceton ect. kan bli liggende oppå belegget og kan påvirke heften til neste strøk.
 • Bruke masse pussepapir, for deretter å ta et nytt strøk?


I noen tilfeller legger man ny epoxy oppå det gamle, og det KAN fungere dersom det ikke ligger for mye/ for tykt lag med epoxy under. Det vil alltid være anbefalt å få vekk så mye som mulig. (Pussepapir, sparkelspade o.l kan fungere bra til å fjerne uherdet materiale.)


 • Vente?


 • Dersom man har kalde netter og temperaturene er lave, så kan det hjelpe å få opp varmen. Ofte vil den kjemiske reaksjonen starte opp igjen, og mye kan da skje på kort tid. Dersom varmen ikke hjelper er det noe galt med blandingen, når dette er tilfellet så bør man i utgangspunktet fjerne alt som er klissete/ mykt, for så å påføre nytt toppstrøk.

  • Sette opp en vifteovn?


  Dette kan fungere om årsaken er kulde, som nevnt over.

  :)
  Signatur