(trådstarter)
   #11
 29     0
Takk til alle for innspill !

Jeg var ikke godt kjent med boligutleie-kontrakter, men skulle helt klart gjort en grundigere jobb med kontrakten. Den kom via M2 utleiemegleren og jeg signerte i god tro om at det var en standard kontrakt.

Eier står på sitt og krever utbedring. Hun har betrygget med at hun skal finne en rimelig håndverker til å ta jobben. Parkettstudio A/S i Oslo har da vært på befaring og konkludert med at hele sammenhengende gulvet må slipes. Prisen har de satt ned fra 9000 til 8000,- for det jeg antar er rundt 20 m2 og dekker da nærmere 50% av boligen med bl.a. stue + kjøkken + gang. Syns det er urimelig når området hun mener er skadet max utgjør 1 m2.

Prisen syns jeg også høres dyr ut, men utleier mener hun har kontaktet flere firmaer og prisen hun får oppgitt der er mellom 10-12.000,-

Hun nekter oss forøvrig å utbedre selv og krever at hun skal håndtere utbedringen via selvvalgt firma. Surt å avslutte leieforholdet på en sånn måte, spesielt når vi nå har flyttet til Sandnes og er et godt stykke unna.

Får bare ta saken til husleietvisteutvalget.. selv om de skal ha 900,- for saksbehandlingen.

  (trådstarter)
   #12
 29     0
Kjapt spørsmål som jeg håper noen kan svare på selv om denne tråden er blitt rimelig lang å bla gjennom:

Hvor lang tid vil det ta en snekker å skifte 4-5 lamellbord / område på 1.5 - 2 m2?

"Fagmannen" huseier krever å bruke mener dette vil komme på 1000-1500 i materiale + 6-8 timer a 1100,- eks moms.....

Parketten koster snaue 200,- m2 fra leverandør...
   #13
 6 691     Akershus     0

Hun har betrygget med at hun skal finne en rimelig håndverker til å ta jobben.6-8 timer a 1100,- eks moms.....


Det er slettes ikke en "rimelig håndverker", men det er vel en parkettspesialist med uante evner det er snakk om... Snakker vi om norske snekkere pleier timeprisen ligge på mellom 400 - 600. Materialprisen synes jeg ikke høres så gæli ut, så sant det blir nærmere 1000 enn 1500. Parkett kommer gjerne i pakker på mellom 3 og 4 m2, så bare der ligger det en del kroner.

Se forresten denne tråden om reparasjon av parkett for å få en inntrykk av hvilket arbeid som må til dersom det skal skiftes parkett midt i rommet: http://www.byggebolig.no/gulv/reparasjon-av-parkett/ 
Signatur
Ebe
   #14
 4 452     Vestlandet     0

Hun nekter oss forøvrig å utbedre selv og krever at hun skal håndtere utbedringen via selvvalgt firma. Surt å avslutte leieforholdet på en sånn måte, spesielt når vi nå har flyttet til Sandnes og er et godt stykke unna.


Dette reagerte jeg på. Kan hun virkelig kreve det? har du snakket med M2 Utleiemegler om dette?
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 29     0
Takk for svar.

Materialprisen har jeg sjekket litt opp i, snakket med Bo Andren Norge som leverer disse i 3.4 m2 pakker til 296,- pr m2. Han la dog ikke skjul på at dette er "veiledende" priser og at de primært leverer til større prosjekter framfor over-disken salg.. og at jeg ikke bør ha vansker med å finne bedre priser.

Parketten er førøvrig Karelia Eik, Lys Natur.

Jeg reagerer sterkt på kravene selv, og jeg følger rådene dere har gitt. Har bestridt kravet og vil ta det til HTU. Derav spørsmålene rundt estimater på tidsbruk og slikt så jeg har noe sammenligningsgrunnlag :)

M2 har jeg ikke blandet inn foreløpig, da jeg tviler de er særlig motiverte til å involvere seg i tvister.

Takk igjen for svar - oppriktig talt. Dere har gitt en uvurderlig støtte i en ellers kjip situasjon!

Mvh,
Daniel
jaf
   #16
 6 099     tromsø     0
Når vi la parkett i nye leiligheter, så ble sår og skader etter byggingen "reparert" med varm voks i rett farge. Skaden ble da i praksis kun skjult for kjøper under overtagelse. Etter 6 måneder var skaden igjen synlig, men eier hadde jo da signert for overtagelse og trodde vel at skaden var selvforskyldt.. Be utleier om dokumentasjon på at parketten var ok ved innflytning og hva slags kvalitet parketten har. Er det den billigste sorten utbygger leverer? Jeg hadde gått med på å slipe litt med vanlig sliper (i treets retning og fint papir)og lakket rommet med ønsket lakk(kjøpt av utleier). Hva hvis utleier finner hakk i dører, fingermerker i tak og avskalling av utvendig maling? Betaler du, så blir gjerne utleier mer kravstor.