106    3    0  

Spørsmål om underlag

 1     0
Hei, jeg skal legge nytt gulv i dag. Etter å ha tatt bort den forrige parketten kommer jeg ned til et underlag som er limt fast til betongen. Det er umulig å ta det bort uten spesialverktøy/slipemaskin og innsuging fra en annen verden.

Det jeg lurer på nå er om dette kan fortsette å ligge på betongen, og at jeg legger plast over, og deretter Berry Aloc laminatgulv (som har plater montert under).

Eller må jeg droppe plasten helt og legge Berry Aloc direkte på disse platene? Det kan jo hende at de blir råtebomber om de blir innesperra mellom betong og plast? 

Forrige løsning var betong, disse limte platene (bygget er fra 60-tallet, vet ikke når forrige gulv ble lagt), foam og treparkett. 

Legger ved bilde:
Spørsmål om underlag - 15908327640068560451577051605858.jpg - Boffe

HSt
   #1
 25 381     Lillestrøm kommune     0
Velkommen til virkeligheten, ja dette må bort, Biltema gulvskrape, barkespade også prøvd damprenser og sparkelspade mm

Det er mye jobb ...
   #2
 548     0
Tett i glipen mellom gulv/ vegg også, det er der skjeggkre lever og gjemmer seg.

Akryl ell. Tror berry aloc sier silikon, men sjekk med produsent.
Signatur
HSt
   #3
 25 381     Lillestrøm kommune     0
Fuger en igjen glippen som er ekspansjonsfuge til laminat eller parkett så kan en risikere at gulvet reiser seg (buler opp). Jeg prøvde å lage en listfri avslutning mot en trapp en gang og parketten reiste seg i løpet av få timer. Når jeg pirket vekk fugen igjen la den seg pent ned. Men sprekker mot betonggulv kan gjerne fuges. En vinsperre tape e.l. kan også klippes ned i bredde og tette en overgang ut på parkett under en fotlist.