122    4    0  

Varmloft og sponplater

 53     0
Hei, koser meg med prosjekt på varmloftet, litt etterisolering av bjelkelaget ned til stuen. Har da revet bort rupanel som lå i midten av loftet, samt sponplater som lå i de ytre bitene av loftet på hver side.

Forsøker nå å lese meg opp på hvordan dette skal bygges opp igjen.

Er det ok å bruke sponplater på hele gulvflaten, eller burde det brukes rupanel?

Virker ekstremt mye enklere med sponplater, men dette har tidligere vært et kaldloft, slik at det er dampsperre i stuetaket. Forstår jeg det da rett at sponplater burde totalt unngås?

Det som setter meg litt ekstra ut er at det lå laminat oppå alt dette, som vel også er damptett? Hvis dette har fungert greit, burde vel sponplater også fungere over hele flaten?

   #1
 24,732     Akershus     0
Spon går sikkert helt greit. Det er ikke problem med plast ned på varm himling. Her ville det være mer betenkelig med plast rett under gulvspon, særlig om loftet tidvis er ganske kaldt.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 53     0
Takk for raskt svar, loftet holdes alltid over 15 grader, brukes som egen "boligetasje".

Da ser det ut til at det blir sponplater over hele flaten som jeg håpet (enkleste valget), mange takk.
  (trådstarter)
   #3
 53     0
Nå ser jeg for øvrig at man skal/bør lime alle platene skikkelig, med sponplatelim. Jeg tenkte bare å skru sponplateskruer som bare rakkern.

Er det noen som har erfaringer med å ikke lime gulvspon kontra lime? Er gevinsten betydelig med tanke på knirk, og kan man virkelig ikke oppnå tilsvarende effekt med å sette nok skruer?
   #4
 6,450     Akershus     0
Har aldri gjort det uten. Ser ingen grunn til å hoppe over det... I skjøtene får du ikke skrudd...

.Thag